ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Επέκταση του φράχτη στον Έβρο αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ
Ο Νίκος Δένδιας.
INTIME

Με την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, αλλά και άλλων κορυφαίων υπουργών, στη συνεδρίαση τέθηκαν όλα τα δεδομένα επί τάπητος, προκειμένου το σκηνικό του Έβρου να μην επαναληφθεί σε συνέχειες τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες - Αποφασίστηκε να γίνει αναβάθμιση των ηλεκτρονικών συστημάτων στην περιοχή – κάμερες και ηχητικά μέσα- και όπου δεν υπάρχουν, θα τοποθετηθούν

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με μοναδικό αντικείμενο τη φύλαξη των συνόρων στον Έβρο.

Η συνεδρίαση που διήρκεσε δύο ώρες πραγματοποιήθηκε στον απόηχο των τελευταίων κινήσεων της Τουρκίας που δείχνουν μια αναζωπύρωση της «κινητικότητας» στα χερσαία σύνορα της χώρας με την αξιοποίηση των νησίδων στον ποταμό.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η επέκταση του φράχτη στον Έβρο και η αναβάθμιση των συστημάτων επιτήρησης.

Στο μεταξύ, σε έκτακτο διάβημα προς την Τουρκία για τις υπερπτήσεις προχωρά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πάγια τακτική του ΥΠΕΞ είναι σε κάθε παρόμοια πρόκληση να απαντά με διπλωματική νότα.

Δυο ζεύγη τουρκικών F-16 εισήλθαν σήμερα στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσης, παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και στη συνέχεια:

  • Το πρώτο τουρκικό ζεύγος πέταξε πάνω από τα Διβούνια,βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια στις 10:57 το πρωί και
  • Τρία λεπτά αργότερα το δεύτερο ζευγάρι των τουρκικών F-16 πέταξε πάνω από το Καμηλονήσι, βορειοδυτικά Κάσου-Καρπάθου, στα 27.000 πόδια επίσης.