ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Απέκλεισε προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος για εξοικονόμηση ενέργειας

Γιάννης Οικονόμου
«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα»
Intime News

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε και στα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν κατά την φετινή ΔΕΘ και θα αφορούν την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης

Αρνητικός και αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο ελεγχόμενων διακοπών ρεύματος προκειμένου να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας, εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, κάποια σκέψη για περιορισμό ή για μέτρα υποχρεωτικού χαρακτήρα, ούτε διαφαίνεται εδώ που είμαστε η ανάγκη μιας τέτοιου είδους κίνησης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συνέχισε:

«Οφείλουμε να παρατηρούμε και να καταγράφουμε την κατάσταση με ακρίβεια, χωρίς πανικό και χωρίς να εξωραΐζουμε. Προδιαγράφεται ένας χειμώνας δύσκολος χωρίς αμφιβολία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέχεια διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί ώστε να υπάρχει ενεργειακή επάρκεια στην Ελλάδα και να μη βρεθεί αντιμέτωπη με ακραία σενάρια όπως προδιαγράφονται σε αρκετές χώρες της Ευρώπης.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης που ετοιμάζει η κυβέρνηση, τα οποία χαρακτήρισε απαραίτητα προκειμένου να μην χρεοκοπήσουν τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου «η κρίση είναι διπλή καθώς πέρα από την εφοδιαστική αλυσίδα υπάρχει προφανώς το ζήτημα των τιμών και της ακρίβειας», ενώ υπενθύμισε πωςς ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή πρόγραμμα στήριξης δυο δισεκατομμυρίων ευρώ για το Σεπτέμβριο, προκειμένου να μειωθούν οι αυξήσεις κατά 94% για 6 εκατομμύρια νοικοκυριά, 100% για τα κοινωνικά τιμολόγια, 84% για τις επιχειρήσεις, 90% για τους αγρότες.

Τέλος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στις επικείμενες ανακοινώσεις στη ΔΕΘ χαρακτηρίζοντας τις νέες παρεμβάσεις μετρημένες και ζυγισμένες. «Συνεχίζουμε σταθερά στη γραμμή στήριξης, δίπλα στον πολίτη όχι για να μηδενίσουμε, κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει το κόστος της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά για να έχει όσο δυνατόν μικρότερο αποτύπωμα».