ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Εντός ευρώ, αλλά όχι Σπιναλόγκα της Ευρώπης

Αλ. Τσίπρας: Εντός ευρώ, αλλά όχι Σπιναλόγκα της Ευρώπης

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει σταθερά την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, υποστήριξε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντας όμως προβληματισμό για την ίδια την ύπαρξη της νομισματικής ένωσης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΜΠΕ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το κόμμα του εγγυάται μεν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, σημειώνοντας όμως ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η ευρωζώνη θα υπάρχει.

Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι θα πρέπει να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να σταματήσει το «πείραμα» εις βάρος της Ελλάδας, προσθέτοντας ότι «δεν μπορώ να εγγυηθώ ότι η κ. Μέρκελ, οι Ευρωπαίοι δεν θα έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις».

«Πρέπει να σταματήσει η Ελλάδα να είναι η Σπιναλόγκα της Ευρώπης. Εμείς θέλουμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ

Επίσης, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την επανίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ και τη μετεξέλιξή του σε μια μεγάλη δημοκρατική αριστερή παράταξη, λέγοντας ότι αυτή ήταν και η εντολή του λαού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ της 5ης Μαΐου δεν υπάρχει πια. Σήμερα έχουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι το έναυσμα για μία ανασυγκρότηση του κόμματος», ανέφερε, προαναγγέλλοντας ότι θα καταθέσει σχετικό αίτημα στον Άρειο Πάγο.

Για το «όχι» σε κυβέρνηση συνεργασίας

Ερωτηθείς για την άρνησή του να μετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι θέλουν από το κόμμα του «να νομιμοποιήσει ό, τι απονομιμοποίησε ο λαός στις εκλογές», ενώ κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Αριστερά ότι έχουν καταλήξει σε προγραμματική βάση για κυβέρνηση διετίας και γι αυτό ζητούν χρόνο ίσο με τη διάρκεια του μνημονίου.

Επίθεση σε Α. Σαμαρά και Μ. Χρυσοχοΐδη

Παράλληλα, εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Αντώνη Σαμαρά και του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, υποστηρίζοντας ότι με τη στάση τους στο μεταναστευτικό τροφοδότησαν τη Χρυσή Αυγή, ενώ κατηγόρησε τον κ. Λουκά Παπαδήμο ότι έχει ευθύνες για τα ταμειακά αποτελέσματα.

«Αυτοί που μας κυβερνούν αποδεικνύουν ότι είναι ανεύθυνοι από τον τρόπο που διαχειρίζονται την κρίση στη χώρα» υποστήριξε.