ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για τον Μητροπολίτη Δωδώνης: Αδιανόητη η δήλωσή του

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως
INTIME

«Αδιανόητη και καταδικαστέα» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης Χρυσόστομου για τους βιασμούς σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Μετά τον υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια και η Νίκη Κεραμέως με ανάρτησή της καταδίκασε τα όσα ανέφερε ο Δωδώνης Χρυσόστομος, τονίζοντας πως δεν συνάδουν με την έμπρακτη στήριξη της Εκκλησίας σε γυναίκες θύματα βιασμού και κακοποίησης.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της: «Αδιανόητη και καταδικαστέα η δήλωση του Μητροπολίτη Δωδώνης σχετικά με τον βιασμό. Προσβάλλει βάναυσα την κοινωνία και δεν συνάδει με τη στάση της Εκκλησίας που εμπράκτως στηρίζει γυναίκες θύματα κακοποίησης και βιασμού».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ με αφορμή το κήρυγμα κατά των αμβλώσεων στους ναούς, ανέφερε ότι δεν υπάρχει βιασμός χωρίς συναίνεση, αλλά και πως δεν μπορεί να υπάρξει σύλληψη από βιασμό προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις και στο πάνελ της εκπομπής.