ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιχμηρή απάντηση Θεοδωρικάκου στην τουρκική προπαγάνδα περί «τρομοκρατών» στο Λαύριο

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Άμεση και δυναμική απάντηση δίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην ανήθικη προπαγάνδα των Τούρκων, περί ύπαρξης στρατοπέδου εκπαίδευσης Κούρδων «τρομοκρατών» στο καμπ μεταναστών του Λαυρίου.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού ανέφερε πάλι αυτή τη γνωστή τουρκική κατηγορία, ενώ και σήμερα ο τουρκικός Τύπος διατείνεται ότι «συνελήφθη» Κούρδος «τρομοκράτης» ο οποίος εκπαιδεύτηκε, υποτίθεται, στο Λαύριο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σε ομιλία που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του γενικού γραμματέα Δημόσιας Τάξης (τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα διαδέχεται ο Μιχάλης Καραμαλάκης, πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.), σημείωσε:

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι οι τουρκικές αιτιάσεις (σ.σ. για το Λαύριο) δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Όλοι γνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα αποτελεί αξιόπιστη δύναμη εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου».

Όσον αφορά στη φύλαξη του Έβρου, ο υπουργός ανέφερε ότι τώρα «υλοποιείται το σχέδιο Ακρίτας, ώστε να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορά μας εργαλειοποιώντας τους μετανάστες και χρησιμοποιώντας τους ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη».

Τέλος, σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών, ο Τάκης Θεοδωρικάκος επανέλαβε ότι «καλωσορίζει κάθε αρμόδιο έλεγχο σε υπηρεσίες της αστυνομίας, ώστε να μην έχει κανείς αμφιβολία για αυτά τα θέματα».

Το άρθρο της Yeni Safak για το Λαύριο

Η εφημερίδα Yeni Safak σήμερα παρουσιάζει αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι εικόνες από το «στρατόπεδο» του Λαυρίου, που όπως αναφέρει αποτελεί «κέντρο συγκέντρωσης των τρομοκρατών κατά της Τουρκίας στην περιοχή της Αττικής στην Ελλάδα». Μάλιστα, αναφέρει ότι αυτές οι εικόνες προέρχονται από την τουρκική μυστική υπηρεσία πληροφοριών ΜΙΤ.

Παραθέτει ακόμα τις υποτιθέμενες καταθέσεις ενός «τρομοκράτη» του PKK ο οποίος συνελήφθη στην Τουρκία.

Διαβάστε όσα αναφέρει στο άρθρο της η Yeni Safak εδώ.