ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές για να γίνει πρωθυπουργός

Το …μπαλάκι στους Έλληνες έριξε ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνος Καμμένος, μετά το «ναυάγιο» και στη σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Καμμένος, στις δηλώσεις του τόνισε:

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης κάναμε μια ύστατη προσπάθεια, συμμετέχοντας για πρώτη φορά στη συνάντηση, από την οποία είχαμε αποκλειστεί. Καταθέσαμε τις επτά θέσεις μας. Αναφερθήκαμε με απόλυτη σαφήνεια στα εθνικά θέματα που δεν συζητήθηκαν, με ευθύνη των δυνάμεων του μνημονίου. Αναφερθήκαμε στα μέτρα του Ιουνίου και στα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά με τη ρευστότητα, την απόσυρση καταθέσεων, κάνοντας δυνατή μια εθνική λύση που θα μπορούσαν να στηρίξουν βουλευτές των κομμάτων που μετέχουν στη σύνθεση της νέας Βουλής. Δεν είχαμε ανταπόκριση από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε στα επτά σημεία, πλην αυτού για τη διαγραφή χρέους. Ο κ. Σαμαράς απάντησε ότι θέλει εκλογές γιατί θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κουβέλης, ενώ στα θέματα που έχουν να κάνουν με τη διαγραφή κυβέρνησης συμφώνησαν, δεν υπήρχε δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης.

Επίσης, καταθέσαμε σαφέστατο οδικό χάρτη για το πώς μπορεί να γίνει εκτελεστό το σχέδιό μας. Ζητήσαμε ψήφο εμπιστοσύνης και ξεκαθαρίσαμε ότι για να προχωρήσουμε στην καταγγελία των συμβάσεων, χρειάζονται 180 βουλευτών. Οι προτάσεις μπλοκαρίστηκαν από τους συγκυβερνώντες, που θέλουν να συνεχίσουν να υπηρετούν τα συμφέροντα του μνημονίου.

Ξεκαθαρίσαμε ότι μπορούμε να υπηρετήσουμε μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, εκτός από τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σαμαρά. Προχωράμε σε μια προεκλογική περίοδο που ο λαός πρέπει να αποφασίσει. Θέλει να ζει υπό τις απειλές της κ.Μέρκελ και των τραπεζών; Θέλουμε να συνεχίσουμε στην πατρίδα μας ο κ. Φούχτελ να ειναι κυβερνήτες ενός ελεύθερου τόπου; Ή θέλουμε να έχουμε μια Ελλάδα ελεύθερη που με σκληρή δουλειά, με αλλαγή των δομών που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση; Θα συνεχίσουμε να παίρνουμε τη γνώμη των πολιτών και δεν θα αλλάξουμε τις απόψεις μας κάτω από καμία πίεση. Ο λαός θα δώσει την απάντηση. Ελπίζω αρκετά σύντομα».