ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΡ: Ίση προβολή των κομμάτων και της Χρυσής Αυγής

ΕΣΡ: Ίση προβολή των κομμάτων και της Χρυσής Αυγής

Καμία παρέκκλιση δεν θα επιτρέψει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο όσον αφορά το χρόνο προβολής των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο.

Ο πρόεδρος του ΕΣΡ, κ. Ιωάννης Λασκαρίδης ξεκαθάρισε ότι το Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει καμία ελαστικότητα στην εφαρμογή της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο «θα πρέπει να προβάλλονται οι θέσεις της Χρυσής Αυγής, με δεδομένο ότι οι θέσεις του κόμματος είναι μισαλλόδοξες και ως εκ τούτου έρχονται σε αντίθεση με άλλες διατάξεις της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας» (απαγορεύεται η προβολή τέτοιων απόψεων), ο κ. Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι το συγκεκριμένο άρθρο αφορά στους λειτουργούς του Τύπου και τους υπαλλήλους των τηλεοπτικών σταθμών, όχι στα πολιτικά κόμματα.

Ως εκ τούτου, τα πολιτικά κόμματα μπορούν να προβάλλουν τις θέσεις και τις απόψεις του, τις οποίες και θέτουν στην κρίση του ελληνικού λαού.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Λασκαρίδης ξεκαθάρισε ότι το ΕΣΡ θα ελέγξει με αυστηρότητα όποιον τηλεοπτικό σταθμό δεν αποδώσει το χρόνο που αναλογεί στα κόμματα που εξελέγησαν από τις πρόσφατες εκλογές. Να σημειωθεί ότι η Χρυσή Αυγή έλαβε το 7% των ψήφων.