ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Η υποκρισία περισσεύει

Αλ. Τσίπρας: Η υποκρισία περισσεύει

Για υποκρισία κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας.

«Η υποκρισία όλες αυτές τις ημέρες περισσεύει. Το λόγο θα τον έχει ο λαός, για να πάρει τις τύχες στα χέρια του και να ολοκληρώσει το βήμα που άρχισε στις 6 Μαΐου. Να αποκτήσει η χώρα κυβέρνηση της Αριστεράς, που θα ακυρώσει το μνημόνιο της φτώχειας και θα οδηγήσει το λαό με ασφάλεια και αποφασιστικότητα στην έξοδο από την κρίση», τόνισε ο κ. Τσίπρας, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρότασή του να αναλάβει υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης «έναν έμπειρο πολιτικό με θητεία σε οικονομικά υπουργεία» και με δεδομένο ότι ο κ. Παπούλιας ήθελε για τη συγκεκριμένη θέση ένα πρόσωπο με εμπειρία που θα αναλάβει την εκπροσώπηση της χώρας στη Σύνοδο Κορυφής και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Είναι εντυπωσιακό ότι οι δυνάμεις που μέχρι χθες επέμεναν στη δυνατότητα σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, αρνήθηκαν με ιδιαίτερη ένταση ακόμη και με πικρόχολα σχόλια, ακόμη και αυτήν την πρόταση» σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Επίσης, διευκρίνισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υλοποιήσει μέτρα που αφορούν σε περαιτέρω μειώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ ζήτησε να παγώσει κάθε διαδικασία του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.