ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης για το Μετρό στα Εξάρχεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» ότι είχε ψηφίσει υπέρ

Μπακογιάννης για το Μετρό στα Εξάρχεια: Ο ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασε» ότι είχε ψηφίσει υπέρ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τα έβαλε με τον ΣΥΡΙΖΑ, στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με το θέμα της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια. 

«Τα γραπτά μένουν», ανέφερε στην αρχή της παρέμβασης του ο Κώστας Μπακογιάννης, σημειώνοντας ότι το 2017 κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικων Επιπτώσεων, στην οποία αναφέρεται ότι ο σταθμός 6 επί της πλατείας Εξαρχείων καλύπτει το σύνολο της πλατείας, η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ "Ανοιχτή Πόλη" ψήφισε υπέρ.

«Μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της μελέτης ήταν η Ανοιχτή Πόλη και ο κ. Ρήγας Αξελός, ενώ και ο κ. Πέτρος Κωνσταντίνου ψήφισε λευκό» είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε ότι στις παρατηρήσεις που είχε επισημάνει τότε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την μελέτη υπήρχαν ενστάσεις για σειρά θεμάτων, όχι όμως για τον σταθμό στην Πλατεία Εξαρχείων.

Κλείνοντας, ο Κώστας Μπακογιάννης υπογράμμισε, οτι με αυτά τα δεδομένα η "Ανοιχτη Πολη" καλείται, πλέον, να εξηγησει στους Αθηναίους, για ποιο λόγο άλλαξε γνώμη σε σχέση με το έργο του μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων. Και πιο συγκεκριμένα γιατί το 2017 επί Κυβέρνησης Σύριζα ήταν υπέρ του έργου, ενώ σήμερα που η Κυβέρνηση άλλαξε είναι κατά.