ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δίνουν τα χέρια Ντόρα-Σαμαράς

Δίνουν τα χέρια Ντόρα-Σαμαράς

του Κώστα Λασκαράτου

Φιλοευρωπαϊκό μέτωπο επιθυμεί να δημιουργήσει ο πρόεδρος της ΝΔ ενόψει των επερχόμενων εκλογών

Θέμα ωρών εκτιμούν πολλοί πως είναι η επιστροφή της κ. Ντόρας Μπακογιάννη στη Νέα Δημοκρατία.

Όπως εγκαίρως είχε ενημερώσει το newsbomb, τις τελευταίες ώρες «ψήνεται συνεργασία», της Χανιώτισσας πολιτικού με τον άλλοτε άσπονδο πολιτικό της εχθρό. Το χαστούκι του εκλογικού αποτελέσματος, με τις χαμηλές επιδόσεις της ΝΔ αλλά και την αδυναμία της ΔΗ.ΣΥ. να περάσει το κατώφλι του Κοινοβουλίου, φαίνεται πως στάθηκε ικανό να αλλάξει τα δεδομένα και να ωθήσει σε... ενοποίηση ορισμένα τουλάχιστον διαμερίσματα της «γαλάζιας πολυκατοικίας».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του newsbomb, τα δυο στρατόπεδα βρίσκονται σε στενή επικοινωνία και οι διεργασίες των τελευταίων ωρών είναι περισσότερο από έντονες. Φήμες μάλιστα θέλουν τους δυο αρχηγούς να έχουν συναντηθεί και από κοντά. Ωστόσο, εκείνο το οποίο επιβεβαιώνεται είναι πως μεταξύ του κ. Αντώνη Σαμαρά και της κ. Ντόρας Μπακογιάννη έχουν υπάρξει, τις τελευταίες ώρες, τουλάχιστον δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Οι «δεύτερες σκέψεις» της κ. Μπακογιάννη

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η πρόταση του κ. Αντώνη Σαμαρά, προς την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, είναι να επιστρέψει στο κόμμα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Η ίδια η κυρία Μπακογιάννη, δείχνει ωστόσο να προβληματίζεται καθώς δεν επιθυμεί η επιστροφή της στο κόμμα να οδηγήσει στο συμπέρασμα πως έκανε τα αδύνατα δυνατά, προκειμένου η ίδια να εξασφαλίσει εκ νέου μια ενεργή θέση, στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Με αυτή τη λογική, πληροφορίες θέλουν, την κυρία Μπακογιάννη να επεξεργάστηκε τις προηγούμενες ώρες δυο ακόμη σενάρια:

-Την επιστροφή της στη ΝΔ, χωρίς την αποδοχή της εκλόγιμης πρώτης θέσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας

-Την οριστική της αποχώρηση από την πολιτική

Τη δεύτερη σκέψη φέρεται να την απέκλεισε γρήγορα, ενώ πολλοί πιστεύουν πως όταν θα δώσει τα χέρια με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, θα έχει αποδεχθεί στο σύνολό της, την τιμητική πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ.

«Τώρα πλέον η επιλογή για τη σωτηρία της χώρας είναι μόνο μία: Η συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν πως η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ, μακριά από τις επικίνδυνες λογικές του λαϊκισμού και της δραχμής. Ελπίζω ότι στις νέες εκλογές, που θα είναι πιο κρίσιμες από τις προηγούμενες, ο ελληνικός λαός θα έχει και μια νέα επιλογή ευρωπαϊκής σταθερότητας, μέσα από τη συγκρότηση του ευρύτερου δυνατού φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με στόχο όχι μόνο την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη αλλά και το ριζικό εκσυγχρονισμό της», η χαρακτηριστική αποστροφή της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, χθες το απόγευμα, που 'πρόδωσε' τον ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, καθώς ακολούθησε την ίδια ρητορική με αυτήν που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της ΝΔ, τις τελευταίες ημέρες.

«Ναυάγιο» με Μάνο

Την ίδια ώρα, στο αέρα βρίσκεται η προαναγγελθείσα συνεργασία της ΔΗ.ΣΥ με τη ΔΡΑΣΗ.

Παρά το γεγονός ότι ο κ. Στέφανος Μάνος, έχει δημοσίως παραδεχθεί πως ο «αρραβώνας» των δυο κομμάτων ήταν κοντά, η τελευταία εξέλιξη μαρτυρά το ναυάγιο της συνεργασίας των δυο πολιτικών.

Κρίνοντας μάλιστα από τις τελευταίες δηλώσεις του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ, πως θα επέστρεφε στη ΝΔ μόνο αν επέστρεφε και ο κ. Κώστας Καραμανλής, εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε πως το χάσμα μεταξύ του κ. Στέφανου Μάνου και του κ. Αντώνη Σαμαρά, δύσκολα μπορεί να κλείσει.

Ο ρόλος του Καρατζαφέρη

Στο... περίμενε, φαίνεται πως είναι ακόμη ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

Αν και όπως όλα δείχνουν η επόμενη κρούση του κ. Αντώνη Σαμαρά θα γίνει στην Καλλιρρόης, ο κ. Καρατζαφέρης δεν έχει για την ώρα δεχθεί κάποιο τηλέφωνο, με αποτέλεσμα στενοί του συνομιλητές να σχολιάζουν αιχμηρά το...κενό επικοινωνίας.

Ο ίδιος φρόντισε πάντως, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου τύπου του κόμματος, να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, κάνοντας εμμέσως άνοιγμα προς τη ΝΔ.

«Ο ΛΑΟΣ δεν τοποθετείται σε σενάρια, διαρροές, υποθέσεις, ή ακόμα και προθέσεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο ενός σταλινισμού. Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης, έχει δώσει εξετάσεις ότι μπορεί να είναι το αποτελεσματικό ανάχωμα», η λιτή ανακοίνωση του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού.