ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν... πλάκα στο Προεδρικό

Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί κάνουν... πλάκα στο Προεδρικό

Γέλιο στους πολιτικούς αρχηγούς προκάλεσαν κάποιες διαπιστώσεις ή παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, με θέμα τη συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης, ορισμένες φράσεις που ακούστηκαν , κυρίως από την πλευρά της κυρίας Παπαρήγα χαλάρωσαν το κλίμα, προκαλώντας -έστω και ελάχιστα- γέλια στο τραπέζι.

«Αν τον πρότεινα εγώ, θα ήταν κρυφο-ΚΚΕ»

Στην αρχή περίπου της συνεδρίασης, η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα επέκρινε την πρόταση του κ. Αλέξη Τσίπρα για να οριστεί υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο κ. Γεράσιμος Αρσένης και την πρόταση του κ. Πάνου Καμμένου για να οριστεί υπουργός Εξωτερικών ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Ήφαιστος.

«Θα ήθελα να σταθώ και στις προτάσεις που έγιναν και από την πλευρά του κ. Τσίπρα και από την πλευρά του κ. Καμμένου. {...} Εγώ δεν θα τολμούσα να έρθω και να σας προτείνω έναν άνθρωπο που έχω μια πολιτική επαφή για τις εκλογές ή έχω μια πολιτική φιλία. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε και μια αίσθηση ότι εδώ έχει ο καθένας –ας πούμε- διαφωνία. Θα μπορούσα και εγώ να σας προτείνω έναν άνθρωπο που να μην είναι ταυτισμένος με το ΚΚΕ. Ε, τώρα παίζουμε; Άμα τον πρότεινα εγώ, ήταν ταυτισμένος, κρυφο-ΚΚΕ!» ανέφερε, προκαλώντας τα γέλια των παρευρισκομένων.

Για την απουσία του Ν. Μιχαλολιάκου

Σε άλλο σημείο, η κ. Παπαρήγα ζήτησε διευκρινίσεις από τον κ. Παπούλια για την απουσία του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής από τη σύσκεψη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της απάντησε ότι ο κ. Μιχαλολιάκος εκλήθη μεν στο Προεδρικό, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Η κ. Παπαρήγα δεν έκρυψε την... ευχαρίστησή της που δεν παρέστη, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, εκλήθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν θα μιλούσα για λογαριασμό σας, αλλά δεν θα ήξερα τι να πω. Το κάνω καθαρά για να είμαι βέβαιη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, είμαι πολύ συνεπής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εντάξει, είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω, αλλά ήθελα να ρωτήσω.

(Γέλια)

Στο σημείο αυτό, παρενέβη ο κ. Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας και πάλι γέλια:

ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Θα παρουσιαστεί ότι αγωνιάτε για να συμμετάσχει!

(Γέλια)

Διαβάστε επίσης:

Τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών