ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι προτείνει ο Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη

Τι προτείνει ο Σαμαράς στη Ντόρα Μπακογιάννη

Ένα σημαντικό στοιχείο για το παζάρι ανάμεσα σε Αντώνη Σαμαρά και Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτει το Newsbomb.gr, επειδή οι διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ Ν.Δ. και ΔΗΣΥ βρίσκονται σε εργώδη εξέλιξη, με στόχο την επιστροφή της Ντόρας σε «πάτρια εδάφη».

Οι κρούσεις και βολιδοσκοπήσεις για τη συνεργασία της Ν.Δ. και της ΔΗΣΥ είχαν πραγματοποιηθεί και πριν τιε εκλογές της 6ης Μαΐου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, οι οποίες επισημαίνουν πως δεν έγιναν απευθείας επαφές ή παρασκηνιακές συζητήσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι «προξενητής» ήταν ιστορικό στέλεχος της Κεντροδεξιάς παράταξης, που σήμερα βρίσκεται εκτός της ενεργού πολιτικής σκηνής.

Οι ανεπίσημες διαβουλεύσεις δεν είχαν επιτυχή κατάληξη διότι:

  • Ο μεν Αντ. Σαμαράς πρότεινε στην Ντόρα (πάντοτε ανεπίσημα, επαναλαμβάνουμε) τη θέση της Επιτρόπου στην Ε.Ε.
  • Η δε Ντ. Μπακογιάννη ζητούσε να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. και παράλληλα να είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά της οι βουλευτές που είχε στην προηγούμενη Βουλή η ΔΗΣΥ (Κοντογιάννης, Αυγενάκης, Μαρκογιαννάκης).

Για την συμμετοχή των βουλευτών της ΔΗΣΥ δεν είχε καμιά αντίρρηση η Συγγρού. Αλλά δεν αποδέχονταν την παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη ως επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Κάπου εκεί «κόλλησε» η ζητούμενη συνεργασία.

Τώρα οι πιθανότητες να ευοδωθεί είναι πολύ περισσότερες. Και επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, αυτό που συζητείται είναι να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας η Ντ. Μπακογιάννη…