ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα πάντα για ασφαλή πανεπιστήμια - Να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο ο Τσίπρας

Τάκης Θεοδωρικάκος: Τα πάντα για ασφαλή πανεπιστήμια - Να ζητήσει συγγνώμη για τον Έβρο ο Τσίπρας
INTIME NEWS / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τη συνέντευξή του από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή του OPEN, «Τώρα Μαζί». Μιλώντας στους δημοσιογράφους Ευλαμπία Ρέβη και Γιώργο Σιαδήμα αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στα σύνορά μας στον Έβρο - με την εργαλειοποίηση δυστυχισμένων ανθρώπων - και την συνεχιζόμενη "άρνηση" του κ. Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα ισχυρίστηκε στην υπόθεση των 38 παράτυπων μεταναστών.

Υπογράμμισε πως ο κ. Τσίπρας, στη χθεσινή του ομιλία από το βήμα της ΔΕΘ, δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την τουρκική προκλητικότητα και απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων για τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων. Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε τη συνέντευξή του από την τραγική επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Τιμώ τη μνήμη του Παύλου Φύσσα»

Η σημερινή μέρα είναι μια πολύ συμβολική μέρα. Είναι η επέτειος της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ενός νέου ανθρώπου. Τιμώ προσωπικά την μνήμη του. Υπήρξε ένα θύμα της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, της δολοφονικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» κι οφείλουμε όλοι να θυμόμαστε, όπως οφείλουμε να θυμόμαστε όλα τα θύματα της τρομοκρατίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται πολιτικά, όπου κι αν ανήκουν, και ανεξάρτητα από το ποιος πήρε στο χέρι του το όπλο για να τους δολοφονήσει. Να υπενθυμίσω σε όλους, ότι την ακροδεξιά οργάνωση «Χρυσή Αυγή» οδήγησε στην Δικαιοσύνη μια κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, με Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η δίκη ολοκληρώθηκε από κυβέρνηση της ΝΔ, με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε και σχετικό post στη σελίδα του στο Facebook για τη σημερινή ημέρα.

«Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι ασφαλή τα Πανεπιστήμιά μας»

Οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να είναι ασφαλή τα Πανεπιστήμιά μας. Τα παιδιά μας έχουν πάει εκεί να σπουδάσουν και η ελληνική οικογένεια έχει δώσει πάρα πολλά χρήματα για να πετύχει αυτόν τον στόχο. Άρα, χρειαζόμαστε ασφάλεια για τα παιδιά, για τους καθηγητές, για τις πρυτανικές αρχές, για τους εργαζόμενους. Σε αυτό θεωρώ ότι δεν μπορεί να διαφωνεί κανείς, είναι καθολικό αίτημα της κοινωνίας. Τα παιδιά που υπηρετούν στις ΟΠΠΙ, οι νέοι αυτοί αστυνομικοί, αγόρια και κορίτσια, είναι όλοι πτυχιούχοι και θα συμβάλουν στην ασφάλεια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αφορά σε 4 απ’ τα 26 πανεπιστήμια της χώρας. Οι ΟΠΠΙ περιπολούν στους ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων, και προστατεύουν την ακαδημαϊκή κοινότητα από εμπόριο ναρκωτικών, από παραεμπόριο, από βίαιες συμπεριφορές, από οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια. Έχουμε πλήρως διευκρινίσει ότι είναι εκτός ύλης το τι γίνεται από άποψη εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα στα αμφιθέατρα, ποιες είναι οι κοινωνικές σχέσεις των παιδιών, ποιες είναι οι πολιτικές δραστηριότητες κτλ. Όσο πιο γρήγορα σταματήσουν οι ακραίες αντιδράσεις μικρών περιθωριακών ομάδων, τόσο πιο καλά θα λειτουργήσει ο θεσμός.

Αναρωτιέμαι ο κ. Τσίπρας δεν θέλει ασφαλή τα Πανεπιστήμια;

Απαντώντας σε ερώτηση για τη δήλωση του κ. Τσίπρα ότι θα καταργήσει τον θεσμό των ΟΠΠΙ όταν ανέβει στην εξουσία ο Υπουργός επισήμανε πως ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον τι εστί ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα κάνει ξανά το λάθος να του εμπιστευθεί την διακυβέρνηση της χώρας, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κόστισε στην Ελλάδα 100 δις ευρώ και παραλίγο η χώρα μας να καταστραφεί.

"Αναρωτιέμαι, ο κύριος Τσίπρας είναι δυνατόν να μην θέλει να υπάρχει ασφάλεια στο ελληνικό πανεπιστήμιο; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε αυτούς που ξήλωσαν τη βιβλιοθήκη στο Αριστοτέλειο; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο αυτούς που λοιδόρησαν και χτύπησαν τον Πρύτανη της ΑΣΣΟΕ; Μήπως θέλει να παραδώσουμε το ελληνικό πανεπιστήμιο σε έξω φοιτητικούς κύκλους , οι οποίοι νέμονται από ότι φαίνεται τις φοιτητικές εστίες την ώρα που ψάχνουμε να βρούμε χρήματα για να στηρίξουμε τα νέα ζευγάρια, τους φοιτητές, τη στέγη, την ώρα που τα νοικοκυριά υπό το κύμα της ακρίβειας που έχει προκαλέσει ο πόλεμος" τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. "Εφαρμόζουμε τον νόμο σε συνεργασία με τις Πανεπιστημιακές Αρχές, εφαρμόζουμε το νόμο με τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που συμφωνούν ότι όλοι πρέπει να είναι ασφαλείς στο πανεπιστήμιο. Περιμένω από τις δυνάμεις τις αντιπολίτευσης να δείξουν σοβαρότητα και υπευθυνότητα διότι κάποτε πρέπει να συνεννοηθούμε" ολοκλήρωσε το σκεπτικό του.

Θωρακισμένος ο Έβρος με το σχέδιο «Ακρίτας»

Η πίεση στον Έβρο έχει πολλαπλασιαστεί. Είναι αντίστοιχη του Μαρτίου του 2020. Από την αρχή του χρόνου έχουν επιχειρήσει να μπουν πάνω από 150.000 παράνομοι μετανάστες από τον Έβρο και μόνο τον μήνα Αύγουστο ο αριθμός αυτός ήταν πάνω από 40.000. Είναι εκεί οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας που έχουν τη βασική ευθύνη μαζί με τον στρατό μαζί, μαζί με τους Εβρίτες, και υλοποιούν όλοι μαζί το Σχέδιο «Ακρίτας», δεν επιτρέπουν σε κανέναν να περάσει παράνομα τα σύνορα μας.

Είμαστε σε εγρήγορση και επιφυλακή. Τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα και έτσι θα συνεχίσουν να είναι. Εάν συμβεί μαζική προσπάθεια από συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν εναλλακτικά σχέδια της Ελληνικής Αστυνομίας και είμαστε απόλυτα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή. Δεν είναι στα λόγια και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά και ο κύριος Ερντογάν και ο κύριος Σοϊλού και άπαντες στην Τουρκία. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι ότι οι Έλληνες: είμαστε απολύτως ενωμένοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα σύνορά μας.

«Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας»

Σήμερα που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δώσει συνέντευξη σε λίγες ώρες από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, θα ήθελα άλλη μια φορά να του ζητήσω να πάρει πίσω τα απαράδεκτα λόγια και να ζητήσει συγγνώμη, από την Ελληνική Αστυνομία, τον ελληνικό στρατό και τους Εβρίτες διότι στα μέσα Αυγούστου κατήγγειλε την κυβέρνηση και όλα τα σώματα που φυλάττουν τα σύνορα μας εκεί, ότι η νησίδα, η περίφημη, στην οποία υποτίθεται ότι υπήρχαν 38 παράνομοι μετανάστες, ήταν ελληνική. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας κατηγόρησαν ότι εκχωρήσαμε γη στους Τούρκους.

Τώρα πλέον έχει αποδειχθεί ότι είναι ψέματα και ένας πολιτικός ηγέτης που έχει διατελέσει πρωθυπουργός και φιλοδοξεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη ελληνικού λαού, εάν θέλει να είναι στοιχειωδώς αξιόπιστος, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για ένα τέτοιο κραυγαλέο λάθος. Εδώ δεν πρόκειται για οικονομικά νούμερα, δεν πρόκειται για στατιστικές. Δεν μπορείς να κατηγορείς την κυβέρνηση και όλους αυτούς τους φορείς που δρουν για να φυλάξουν τα σύνορά μας, ότι είχαν μπει παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα, όταν πλέον γνωρίζεις ότι αυτή η νησίδα ήταν τουρκική. Επιτέλους, θα τον ρωτήσει σήμερα κάποιος δημοσιογράφος; Και δεν άκουσα χθες από τον κ. Τσίπρα ούτε μία κουβέντα για την τουρκική προκλητικότητα. Δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει.

Σχετικές ειδήσεις:

Θεοδωρικάκος: Να καταδικάσουν όλα τα κόμματα τις απειλές των διαδικτυακών κουκουλοφόρων

ΝΔ για επίθεση σε Θεοδωρικάκο: Θρασύδειλοι τραμπούκοι απειλούν ζωές

Θεοδωρικάκος: «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πιει το αμίλητο νερό για τη νησίδα στον Έβρο»