ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα με τους ηγέτες της γαλλικής Αριστεράς

Συνάντηση Τσίπρα με τους ηγέτες της γαλλικής Αριστεράς

Στο Παρίσι θα μεταβεί τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είναι προσκεκλημένος του Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψηφίου της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές με το «Μέτωπο της Αριστεράς» και του Πιερ Λοράν, γ.γ. του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PGE).

Η συνέντευξη Τύπου των τριών πολιτικών είναι προγραμματισμένη για τις 16:00 και στις 19.30 προγραμματίζεται ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία έξω από τη γαλλική εθνοσυνέλευση.

«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Λοράν.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης, τονίζοντας παράλληλα πως τα εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία, απέδειξαν ότι εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες «περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του σύμφωνου Σαρκοζί-Μέρκελ».