ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Πρώτη η ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές

Ολοκληρώθηκαν χτες οι φοιτητικές εκλογές με μεγάλη νικήτρια τη ΔΑΠ, για 26η συνεχόμενη χρονιά, στις οποίες είχε επικεντρωθεί το ενδιαφέρον τις τελευταίες μέρες, τόσο για τη φημολογία περί τεράστιας αποχής, όσο και για τη συμβολικότητα τους εν όψει των νέων βουλευτικών εκλογών καθώς πολλοί θεωρούσαν ότι η ψήφος των φοιτητών θα αποτελέσει βαρόμετρο.

Τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί αποδεικνύουν ότι η συμμετοχή εν τέλει κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που ομολογεί πως οι νέοι είχαν διαμορφώσει άποψη για την οποία και εξέφρασαν ξεκάθαρα.

Μεγάλη νικήτρια όπως όλα έδειχναν εδώ και μέρες, αναδείχθηκε η γαλάζια παράταξη με πολλούς να κάνουν λόγο πλέον για το "φαινόμενο ΔΑΠ" το οποίο γράφει ιστορία στα πανεπιστήμια.

Η πολιτικοποίησή της τα τελευταία 2 χρόνια όπως και η υπεύθυνη στάση της σε όλα τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την Παιδεία και γενικότερα τους νέους, φαίνεται πως είναι το κλειδί της επιτυχίας έναντι των υπολοίπων παρατάξεων οι οποίες στις χτεσινές εκλογές είτε κατέγραψαν σημαντικές απώλειες όπως η ΠΑΣΠ είτε πλήρωσαν την αδιαλλαξία των πολιτικών της φορέων όπως η ΠΚΣ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως η πολυσυζητημένη άνοδος των αριστερών σχημάτων, εν τέλει ήταν αμυδρή και σε καμία περίπτωση δε μπορεί να μειώσει τη θριαμβευτική νίκη της ΔΑΠ όπου συνεχίζει κάθε χρόνο και παρουσιάζει ποσοστιαία άνοδο και μάλιστα μέσα σε αυτές τις δύσκολες πολιτικές και κοινωνικές συγκυρίες.