ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν απειλεί, έχει όμως κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα δεν απειλεί, έχει όμως κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία

«Δεν βλέπω κλιμάκωση στο πεδίο από την Τουρκία» είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Η Ελλάδα δεν απειλεί έχει όμως κάθε δικαίωμα να προστατεύσει την ανεξαρτησία της και την εθνική της κυριαρχία», επισήμανε ο πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. και πρώην υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και τον Γιώργο Κουβαρά, αναφορικά για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τη σύνοδο του ΟΗΕ.

«Δεν βλέπω κλιμάκωση στο πεδίο από την Τουρκία», είπε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

Σε ερώτηση για το πόση σημασία αποδίδει ο ίδιος στην απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων προς την Τουρκία, υπογράμμισε ανάμεσα σε άλλα: «Θα είναι αστείο θα ισχυριστεί η Τουρκία ότι απειλείται από την Κύπρο».

Αναφορικά με το αν είναι ρεαλιστικό στις παρούσες συνθήκες ένα τετ-α-τετ Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τόνισε: «Την πόρτα οι λογικοί άνθρωποι δεν την κλείνουν ποτέ».

Ως προς το τι θεωρεί ότι θα κάνει ο Πούτιν στην Ουκρανία, είπε: «Ο Πούτιν θέλει να “γονατίσει” τη Δύση και θα το πάει μέχρι τέλους (…) Έχει αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του».

Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου ο ίδιος, δήλωσε ότι θα είναι «παρών στη μάχη», ενώ για το αν θα είναι στα ψηφοδέλτια των επομένων εκλογών, είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί όχι;».

Πηγή: ΕΡΤ