ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική Επιτροπή: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου

Εξεταστική Επιτροπή: Καταθέτει η επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου
Εξεταστική επιτροπή της Βουλής

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα των υποκλοπών.

Με την κατάθεση της επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Αλεξάνδρα Ρογκάκου συνεχίζονται σήμερα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά την υπόθεση «παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Η κεκλεισμένων των θυρών και σε εφαρμογή των κανόνων της πλήρους μυστικότητας κατάθεση της επικεφαλής της ΕΑΔ Αλεξάνδρας Ρογκάκου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί. Είναι η έκτη κατά σειρά μάρτυρας που έχει κληθεί και θα καταθέσει στην Επιτροπής.

Χθες, έγινε γνωστό, ότι η νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας Intellexa που έχει κληθεί για να καταθέσει στην Επιτροπή και η οποία είναι μόνη κάτοικος εξωτερικού ότι κωλύεται αυτή την περίοδο να είναι στην Ελλάδα.

Μετά από συζήτηση στην Επιτροπή και εξέταση προτάσεων, κατά πλειοψηφία, αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η πρακτική που έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις σε προηγούμενες Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή, να συνταχθεί από κοινού από τα μέλη της Επιτροπής ένα ερωτηματολόγιο να της αποσταλεί και εκείνη να απαντήσει γραπτά.

Διαβάστε επίσης:

Εξεταστική Επιτροπή της Βούλης: «Δεν έγινε ποτέ καβγάς Κυρανάκη-Τζανακόπουλου»

Εξεταστική Επιτροπή: Συνεχίζεται η κατάθεση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου

«Μαλλιά – κουβάρια» Τζανακόπουλος και Κυρανάκης στην Εξεταστική: «Τι μιλάς εσύ, Χρυσαυγίτη;»