ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκρέκας - Επίδομα ρεύματος: Με βάση την περσινή κατανάλωση το «μπόνους» εξοικονόμησης

Σκρέκας - Επίδομα ρεύματος: Με βάση την περσινή κατανάλωση το «μπόνους» εξοικονόμησης
INTIME

Με βάση την περσινή κατανάλωση ρεύματος θα δοθεί το «μπόνους» εξοικονόμησης στις μεγαλύτερες καταναλώσεις ρεύματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Το μπόνους των 50 ευρώ σε όσους - με κατανάλωση ρεύματος άνω των 500 κιλοβατώρων- καταφέρουν να μειώσουν την κατανάλωσή τους κατά 15% θα πάρει ως βάση την περσινή κατανάλωση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός ανέφερε ότι οι κύκλοι μέτρησης του ΔΕΔΔΗΕ είναι σταθεροί κάθε τετράμηνο ή οκτάμηνο στις πιο απομακρυσμένες περιοχές

«Εφόσον το νοικοκυριό πετυχαίνει μια μέση ημερήσια εξοικονόμηση της τάξης του 15% στην κατανάλωση ενέργειας, μπορεί λοιπόν στον εκκαθαριστικό που έρχεται να βλέπει μια επιπλέον επιδότηση που θα τον βοηθάει ακόμα περισσότερο να έχει χαμηλότερο λογαριασμό ρεύματος», τόνισε ο υπουργός.

Κάναμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην έχουμε διακοπές ρεύματος

Ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι είναι δυνατό για να μην υπάρξουν διακοπές ρεύματος, ανέφερε ο υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την πλωτή δεξαμενή της Ρεβυθούσας. Παράλληλα όμως ανέφερε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ένας ενεργειακός πόλεμος.

Σχετικά με τα χρέη των πολιτών, σημμείωσε πως οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δόσεις και πως η κυβέρνηση απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης στους λογαριασμούς.