ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εσπερίδα της ΕΓΓΔ: Για «κομματική φιέστα» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ

Εσπερίδα της ΕΓΓΔ: Για «κομματική φιέστα» κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία ο ΣΥΡΙΖΑ
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι η εκδήλωση της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Δήμων στη Θεσσαλονίκη, μετατράπηκε σε «πασαρέλα υπουργών της Νέας Δημοκρατίας».

Έντονες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση για την επιστημονική εσπερίδα με θέμα «Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κοινωνία των Πολιτών», η οποία διοργανώθηκε από την ΕΓΓΔ στη Θεσσαλονίκη. Η παρουσία αρκετών στελεχών της κυβέρνησης προκάλεσε την αντίδραση, και την οργισμένη ανακοίνωση, του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση:

«Η κομματική φιέστα της ΝΔ στην εσπερίδα της ΕΓΓΔ προσβάλλει την αυτοδιοίκηση

Η Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων διοργάνωσε επιστημονική εσπερίδα στη Θεσσαλονίκη με θέμα Τοπική Αυτοδιοίκηση & Κοινωνία των Πολιτών. Μετέτρεψε δυστυχώς μια ευκαιρία για ένα φόρουμ δημοκρατικού διαλόγου σε κυβερνητική πασαρέλα Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας. Η παντελής έλλειψη δημοκρατικού κριτηρίου και αντανακλαστικού είναι κραυγαλέα καθώς δεν απουσιάζει μόνο η Αξιωματική Αντιπολίτευση αλλά όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Αυτοδιοίκηση, η Δημόσια Διοίκηση, η χώρα έχει ανάγκη το δημοκρατικό διάλογο, την σύνθεση και την αντιπαράθεση των απόψεων και των πολιτικών. Η ένδεια επιχειρημάτων, η απουσία σχεδίου, ο αρνητικός απολογισμός και δεν κρύβονται πίσω από κομματικές φιέστες».