ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μολυβιάτης: Θα τα καταφέρουμε και πάλι

Π. Μολυβιάτης: Θα τα καταφέρουμε και πάλι

«Θα διαχειριστούμε κάθε πρόκληση που μπορεί να παρουσιαστεί για τα εθνικά μας συμφέροντα και θα το κάνουμε με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Ο κ. Μολυβιάτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα στείλουν για μια ακόμη φορά ένα θετικό, αλλά ξεκάθαρο μήνυμα στους βόρειους γείτονές μας, ότι οι πόρτες του ΝΑΤΟ είναι ανοικτές, εφόσον εκπληρώσουν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από τη Συμμαχία», ενώ σημείωσε ότι «η Ελλάδα θα σταθεί στο πλευρό των Κύπριων αδελφών μας, καθώς συνεχίζουν να αγωνίζονται για την επανένωση της νήσου».

Αναφερόμενος στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ο κ. Μολυβιάτης σημείωσε ότι «η Ελλάδα και οι ΗΠΑ στέκονται πάντα η μία δίπλα στην άλλη, σε δύσκολες αλλά και ειρηνικές περιόδους και αποστολές».

«Σήμερα, οι διμερείς μας σχέσεις είναι τόσο δυνατές όσο ποτέ. Θα ήθελα να αξιοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να εκφράσω, για μια ακόμη φορά, τη βαθιά μας εκτίμηση για την σταθερή υποστήριξη που η αμερικανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος Ομπάμα προσωπικά έχουν προσφέρει στην Ελλάδα από την αρχή της τρέχουσας οικονομικής κρίσης», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ακόμη ότι «αυτή την στιγμή, η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο γεμάτη προκλήσεις. Αντιμετωπίζει μια από τις δυσκολότερες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Οι Έλληνες είναι αντιμέτωποι με πραγματικές αντιξοότητες και έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να ξεπεραστεί η κρίση».

Επισήμανε, ωστόσο, ότι «για μας οι κρίσεις δεν είναι άγνωστες. Έχουμε περάσει δύσκολες περιόδους στο παρελθόν» και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «θα τα καταφέρουμε και πάλι, όπως και στο παρελθόν».