ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ ζητά αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Το ΚΚΕ ζητά αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ

Την αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ ζήτησε εκ νέου η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, κ. Αλέκα Παπαρήγα, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας στο Σικάγο.

Σε δήλωσή της, η κ. Παπαρήγα κατηγόρησε τα υπόλοιπα κόμματα που είτε θέλουν να κυβερνήσουν είτε θέλουν να πάρουν μέρος στην κυβέρνηση, καθώς κανένα δεν τοποθετήθηκε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, κατά την οποία θα ληφθούν τρομακτικές αποφάσεις για τους λαούς της Ευρώπης αλλά και όλου του κόσμου. Επίσης, ζήτησε από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν για το ποια θα πρέπει να είναι η συμμετοχή της Ελλάδας στη Συμμαχία.

Όπως ανέφερε η κ. Παπαρήγα, το ΚΚΕ καταδικάζει τις αποφάσεις που θα λάβει το ΝΑΤΟ και που ανάμεσα στα άλλα εντάσσουν όλες τις στρατιωτικές δομές της Ευρώπης στις στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ, έχουν το δικαίωμα να εξαπολύσουν το πρώτο χτύπημα, προληπτικό, από την περιοχή της Ευρώπης και τη δική μας περιοχή, ενώ το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ακόμα περισσότερες δικαιοδοσίες να επεμβαίνει παντού στον πλανήτη - και στην περιοχή μας - όχι μόνο με τις συγκεκριμένες προφάσεις που πρόβαλλε αλλά ακόμα και για αλλαγές ή εξελίξεις στο εσωτερικό των χωρών. Δηλαδή, όταν ένας λαός θέλει να πάρει την τύχη του στα χέρια του.