ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σεπόλια - Βορίδης: Όνομα δεν μπορεί να βγει χωρίς άδεια εισαγγελέα

Σεπόλια - Βορίδης: Όνομα δεν μπορεί να βγει χωρίς άδεια εισαγγελέα
INTIME

Στο «γιατί δεν βγαίνουν άμεσα τα ονόματα των 213» που ενδιαφέρθηκαν για τη 12χρονη στα Σεπόλια, απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών και νομικός, Μάκης Βορίδης.

Τους λόγους για τους οποίους τα ονόματα όσων ενδιαφέρθηκαν να βιάσουν την 12χρονη που εξέδιδε ο Ηλίας Μίχος στα Σεπόλια, δεν πρόκειται να γίνουν άμεσα γνωστά, αποκάλυψε ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Παπαδάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εδώ συζητάμε με υποθέσεις. Δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε – το άκουσα σαν επιχείρημα - «βγάλτε γρήγορα τα ονόματα». Έχει κανείς αίσθηση πως βγαίνουν οι ποινικές δικογραφίες; Κανένα όνομα δεν μπορεί να βγει χωρίς άδεια εισαγγελέα. Αν δείτε τις εισαγγελικές πράξεις που δίνουν την παραγγελία θα δείτε ότι έχουν χρονικό διάστημα.

Λέω ότι πρέπει να αφήσουμε τις Αρχές να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή η πίεση θα καταλήξει στο να γίνουν οι δικογραφίες άτσαλα και τσάτρα - πάτρα. Όταν γίνονται έτσι καταλήγουν σε απαλλαγές.

Τα ονόματα από τη στιγμή που θα υπάρξουν εμπλεκόμενοι, κατηγορούμενοι θα δοθούν. Τη δικογραφία φτιάχνει η Αστυνομία. Πρέπει να είναι καλά φτιαγμένη για να ασκηθεί η ποινική δίωξη».

Ο υπουργός Εσωτερικών, ρωτήθηκε αν ο Ηλίας Μίχος – ως μέλος της ΝΔ – είχε βγάλει φωτογραφία και με εκείνον και απάντησε: «Δεν έχει βγάλει φωτογραφία με εμένα, αλλά αυτό είναι συγκυριακό, διάφοροι άνθρωποι φωτογραφίζονται με πολιτικούς που δεν γνωρίζουν αν έχουν ποινικό παρελθόν ή είναι ένας τύπος τόσο σιχαμερός, τόσο απεχθής. Η συζήτηση είναι απολύτως ανορθολογική».

Σχετικές ειδήσεις

Σεπόλια: Η αναγνώριση των βιαστών - Ποιους έδειξε η 12χρονη

Βιασμός Σεπόλια - Μπαλάσκας: Θα «βρέχει» εντάλματα σύλληψης

Σεπόλια: Ερχονται 10 εντάλματα σύλληψης - Όλα δείχνουν κύκλωμα