ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενωμένοι «χτυπούν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Ενωμένοι «χτυπούν» τον ΣΥΡΙΖΑ

Το δίδυμο Σαμαρά-Μπακογιάννη φιλοδοξεί να ανακόψει τη «φόρα» του Αλέξη Τσίπρα.

Το δίλημμα Ευρώ ή δραχμή, βάζουν από κοινού στο τραπέζι, ο Αντώνης Σαμαράς και η Ντόρα Μπακογιάννη, αποφασισμένοι να «σφυρηλατήσουν», συστηματικά, έως τις ερχόμενες εκλογές τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Οι δυο πολιτικοί, έδωσαν από νωρίς το στίγμα της ρητορικής τους, με το «καλημέρα», αφού από την πρώτη τους κιόλας κοινή εμφάνιση, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, έσπευσαν να εντοπίσουν τον… κοινό εχθρό.

Χαρακτηριστικές οι αποστροφές των δυο πολιτικών:

  • «Οφείλουμε όλοι, να αντιταχθούμε αποτελεσματικά στις δυνάμεις του λαϊκισμού είτε είναι αριστερόστροφες είτε δεξιόστροφες. Να εμποδίσουμε όλους αυτούς που εκμεταλλεύονται πολιτικά την όποια κοινωνική δυσαρέσκεια και επενδύουν σ’ αυτήν, αδιαφορώντας αν με την πολιτική τους οδηγούν τον τόπο στη χρεοκοπία, στην καταστροφή και εν τέλει πίσω στη δραχμή», η χαρακτηριστική αποστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη.
  • «Στόχος μας είναι να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, αλλά να την κρατήσουμε μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, απέναντί μας, οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο: βγάζει τη χώρα από το ευρώ και τη βυθίζει σε πολύ χειρότερη, αληθινά πρωτόγνωρη, κρίση… Απέναντί μας έχουμε σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει την Ευρώπη. Ή επιλέγει τη συνολική καταγγελία του Μνημονίου, που οδηγεί σε έξοδο από την Ευρώπη. Και, αλαζονικά, δεν πήρε το μήνυμα των εκλογών», η ακόμη πιο ξεκάθαρη δήλωση Σαμαρά, με σαφή στόχο το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Ξεσκονίζουν τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Το δημοσκοπικό άλμα του ΣΥΡΙΖΑ και το ρεύμα που φέρεται να έχει στην κοινωνία, έχει χτυπήσει συναγερμό στη Συγγρού, που από τη μια ξεσκονίζει το πρόγραμμα της Κουμουνδούρου προκειμένου να εντοπίσει κενά ή ασάφειες και από την άλλη «φακελώνει» τις δηλώσεις των στελεχών του κόμματος, προκειμένου να αναδείξει το επόμενο διάστημα τις αντιφάσεις στις οποίες έχουν υποπέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, η επικοινωνιακή ομάδα, μεριμνά ώστε να επικοινωνεί την αποδελτίωσή της, ακόμη και από τα ξένα μέσα. Χθες μάλιστα, στελέχη της Συγγρού, διένειμαν στους δημοσιογράφους, δηλώσεις του Γιάννη Δραγασάκη στο SPIEGEL, σύμφωνα με τις οποίες φέρεται να δηλώνει πως δεν γνωρίζει αν ο πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματός του θα τηρήσει τις δεσμεύσεις.

«Ο Δραγασάκης, δεν ξέρει αν ο Τσίπρας μπορεί να τηρήσει τις υποσχέσεις του. "Αλλά τουλάχιστον δεν έκανε καμία συμφωνία με το παλιό σύστημα" δηλώνει», γράφει κατά λέξη του γερμανικό περιοδικό.

«Γαμο-μπελάδες» φοβάται η Συγγρού

Την ίδια ώρα, η ΝΔ επιθυμεί να μην δίνει τροφή στα σχόλια που αναφέρονται στις… παράπλευρες απώλειες του «πολιτικού γάμου» Σαμαρά-Μπακογιάννη.

Σκληροί «σαμαρικοί», επιμένουν να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους, για την ιστορική αυτή ανακωχή, συνεχίζοντας την αιχμηρή αρθρογραφία που έχουν εδώ και ημέρες ξεκινήσει μέσω του antinews. Σε άρθρο μάλιστα, το οποίο αναρτάται, υπό τον τίτλο «Ρέκβιεμ για ένα όνειρο» βάλουν κατά των «νεοφιλελεύθερων, μνημονιακών και μεσαιοχωρίτικων θέσεων» κάνοντας λόγο για «εξαπτέρυγα της συναινετικής διαπλοκής».

Γκρίνιες όμως αναμένονται και για τις διαφοροποιήσεις στις λίστες του κόμματος, μετά την προσχώρηση των στελεχών της ΔΗ.ΣΥ. στη Νέα Δημοκρατία και την τοποθέτησή τους σε εκλόγιμες θέσεις.

Μετά την αναδιάταξη των ψηφοδελτίων, ο Χρήστος Μαρκογιανάκης τίθεται επικεφαλής του ψηφοδελτίου στα Χανιά, αφήνοντας πίσω του τους Μανούσο Βολουδάκη, στη δεύτερη θέση, Κυριάκο Βιρβιδάκη, στην τρίτη και τον Κώστα Γύπαρη, στην τέταρτη θέση.

Στο Ηράκλειο, ο Λευτέρης Αυγενάκης τοποθετείται στην δεύτερη εκλόγιμη θέση, αφήνοντας πίσω του, τους Μάξιμο Σενετάκη και Γιώργο Δεικτάκη. Στην πρώτη θα παραμείνει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στη δεύτερη εκλόγιμη θέση, στο νομό Ηλείας, θα τοποθετηθεί και ο Γιώργος Κοντογιάννης, ακολουθώντας τον Κώστα Τζαβάρα, μετατοπίζοντας όμως στην τρίτη θέση, την πολυβραβευμένη, νεαρά πολιτικό, Διονυσία Αυγερινοπούλου.