ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα ανεξαρτητοποίηση στο κόμμα Βαρουφάκη - Με 6 βουλευτές το ΜεΡΑ25

Νέα ανεξαρτητοποίηση στο κόμμα Βαρουφάκη - Με 6 βουλευτές το ΜεΡΑ25
INTIME

Η Φωτεινή Μπακαδήμα ανεξαρτητοποιήθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΜεΡΑ25. Με μόλις έξι βουλευτές έμεινε το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Η τρίτη γυναίκα βουλευτής που αποχωρεί από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜεΡΑ25, έγινε η Φωτεινή Μπακαδήμα, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο του κόμματος στη Β' Πειραιά.

Είχαν προηγηθεί οι ανεξαρτητοποιήσεις της Κωνσταντίνας Αδάμου και Αγγελικής Αδαμοπούλου, που έφυγαν από την ΚΟ του ΜεΡΑ25 καταγγέλλοντας τον πρώην υπουργό Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για «αυταρχισμό».

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυρία Μπακαδήμα, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη από την περίοδο που ο τελευταίος ήταν Υπουργός Οικονομικών το πρώτο εξάμηνο του 2015, στην επιστολή της υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να δίνει την μάχη δίπλα στους πολίτες του Πειραιά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαρουφάκης όταν πληροφορήθηκε την πρόθεση της κυρίας Μπακαδήμα να αποχωρήσει από την κοινοβουλευτική του ομάδα έσπευσε να στείλει στον Πρόεδρο της Βουλής επιστολή διαγραφής της η οποία ωστόσο έφτασε μετά την ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησης της βουλευτού.

Το ΜεΡΑ25 σε ανακοίνωσή του για την εξέλιξη γράφει: «Δεν κάνουμε πίσω. Την ώρα που το ΜέΡΑ25 δέχεται την ολομέτωπη επίθεση των ολιγαρχών, τους οποίους καταγγέλλει ονομαστικά μέσα κι έξω από τη Βουλή, η Φωτεινή Μπακαδήμα, βουλεύτρια Πειραιά, επέλεξε να απέχει από τις μάχες. Όλες και όλοι κρίνονται».