ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις στο Παρίσι

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις στο Παρίσι

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις συναντήσεις των Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου στο Παρίσι.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι θεωρεί πως με το 13% μιλά εξ ονόματος του ελληνικού λαού, ενώ σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ανευθυνότητα.

Η αρχή έγινε με τον κ. Τσίπρα να εξαπολύει επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που έφερε το δεύτερο μνημόνιο και με αιχμή τις χθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι συνομίλησε με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξ ονόματος του ελληνικού λαού.

«Απ΄ ό,τι έμαθα με περισσή αλαζονεία λέει ότι, παρά το 13% που έχει, μιλάει εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εργασίας Αντώνη Ρουπακιώτη και κάλεσε τον κ. Βενιζέλο, ως διαπραγματευτή του δευτέρου μνημονίου, να κατονομάσει «ποια ήταν αυτά τα επιχειρηματικά και εργοδοτικά συμφέροντα που επέβαλαν στην τρόικα αυτούς τους νόμους που σήμερα μειώνουν το εισόδημα των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα από 25 έως 50%».

«Μήπως είναι αυτοί που όλο αυτό το διάστημα συνεχίζουν να βυσσοδομούν με λύσσα εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και της προσπάθειάς μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο και τους αντικοινωνικούς, αντεργατικούς αυτούς νόμους;», διερωτήθηκε.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει όλους τους νόμους του μνημονίου που καταργούν τα εργασιακά δικαιώματα και οδήγησαν σε μειώσεις μισθών. Τέλος, εμφανίστηκε βέβαιος ότι «ανοίγει ένας δρόμος, ανοίγουν δυνατότητες».

«Θα έχουμε απέναντί μας αντιπάλους που θα μας χτυπούν με λύσσα, ανοίγει ένας δρόμος, όμως, όχι επειδή εμείς είμαστε οι σωτήρες, αλλά επειδή ο ελληνικός λαός παίρνει τις τύχες στα χέρια του», κατέληξε.

Η Φώφη Γεννηματά από την πλευρά της κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για ανεύθυνη συμπεριφορά, διαρκείς αντιφάσεις και έλλειψη πρότασης.

Αναλυτικά η δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
«Όλοι οι πολίτες παρακολουθούν τη μεγάλη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ και του Ευάγγελου Βενιζέλου να εξασφαλίσει συμμαχίες στην Ευρώπη, με στόχο την αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς, με διαρκείς αντιφάσεις, χωρίς ουσιαστική πρόταση για τη χώρα, ενδιαφέρεται μόνο να επαναδιαπραγματευθεί την εξουσία του στο εσωτερικό της δεξιάς. Ο κ. Τσίπρας, με ανεύθυνες συμπεριφορές, κλωτσά τις ευκαιρίες που δημιουργούνται για το λαό μας, βάζοντας σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Το ΠΑΣΟΚ κοιτάει μπροστά, δείχνει το δρόμο της Ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς, της Κεντροαριστεράς της λογικής, με μια πρόταση που μπορεί να ενώσει τους Έλληνες».

Ρoή Ειδήσεων