ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Πάτση: Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί τον Μητσοτάκη στο κάδρο των ευθυνών

Υπόθεση Πάτση: Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετεί τον Μητσοτάκη στο κάδρο των ευθυνών
ΣΥΡΙΖΑ για υπόθεση Πάτση
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

Τα όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας για τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ανδρέα Πάτση, έχουν προκαλέσει την οργή της Κουμουνδούρου.

Την παραπέρα διεύρυνση της έρευνας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ανδρέα Πάτση, ζητάει μετ’ επιτάσεως ο ΣΥΡΙΖΑ, που βάλει κατά δύο ακόμα κυβερνητικών στελεχών, του Κώστα Τσιάρα και του Κυριάκου Πιερρακάκη, ζητώντας εξηγήσεις για τη δική τους εμπλοκή σε αυτή την υπόθεση.

Παράλληλα, επιχειρεί να τοποθετήσει στο κάδρο των ευθυνών και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς υποστηρίζει ότι γνώριζε τα πάντα για τη δράση του πρώην «γαλάζιου» και νυν ανεξάρτητου βουλευτή και τη συγκάλυπτε.

Τα όσα έχουν δει ως τώρα το φως της δημοσιότητας για τις επιχειρηματικές κινήσεις του Ανδρέα Πάτση, έχουν προκαλέσει την οργή της Κουμουνδούρου. Ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά το γεγονός ότι όλα αυτά είχαν καταγγελθεί ξανά πριν από 2 χρόνια και ουδείς ασχολήθηκε. Ούτε καν η αρμόδια επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πόθεν έσχες των βουλευτών.

Η απροθυμία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ασχοληθεί τότε με την υπόθεση του βουλευτή Γρεβενών, κατά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ακριβώς τον τρόπο που δουλεύει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Με ομερτά και αρχηγό τον ίδιο τον πρωθυπουργό», είπε στο Newsbomb.gr στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Με απλά λόγια, από τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι και ο πρωθυπουργός γνώριζε, αλλά και οι υπουργοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εμπλέκονταν με τον Πάτση. Για την ακρίβεια, η Κουμουνδούρου δείχνει με το δάχτυλο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα και τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Για τον μεν Κώστα Τσιάρα, υποστηρίζει ότι τον συνδέει με τον βουλευτή Γρεβενών μια εταιρία, στην οποία η σύζυγος του ήταν συνεταίρος με την «πέτρα του σκανδάλου» -μέσω της συμμετοχής της σε άλλες εταιρίες- την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε δηλώσει στο πόθεν έσχες του.

Μάλιστα, για τη συνεργασία αυτή είχε ενημερωθεί από τις 15/05/2020, ο «γαλάζιος» πρόεδρος της επιτροπής πόθεν έσχες, Αθανάσιος Μπούρας, ύστερα από επιστολή του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δυο μήνες μετά την αποστολή της επιστολής, η σύζυγος του Κώστα Τσιάρα αποχώρησε από την εταιρία.

Όσο για τον Κυριάκο Πιερρακάκη, επιμένουν από την Κουμουνδούρου ότι αυτός είναι ο πολιτικός υπεύθυνος για τα ΕΛΤΑ. Από τη στιγμή που ως εποπτεύον υπουργός ενέκρινε τις συμβάσεις ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Ανδρέα Πάτση, υποστηρίζουν προς πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση.

Μάλιστα, για το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κάνουν λόγο για «φάμπρικα» απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, με 475 συμβάσεις ύψους 26 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας που εποπτεύεται από τον Κυριάκο Πιερρακάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Υπ. Δικαιοσύνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να σερβίρει ξαναζεσταμένο φαγητό

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πάτσης, το «καθεστώς Μητσοτάκη» και οι παρακολουθήσεις

Πόσο πιθανή είναι η έκπτωση Πάτση από το βουλευτικό αξίωμα;