ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΕ: Η Ελλάδα στο ευρώ με τήρηση των δεσμεύσεων

ΕΕ: Η Ελλάδα στο ευρώ με τήρηση των δεσμεύσεων

Την παραμονή της Ελλάδος στο ενιαίο νόμισμα εκφράζουν μέσω κοινής ανακοίνωσης οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα ζητούν από την Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στη δήλωση αναφέρεται ότι η ευρωζώνη έχει πλήρη επίγνωση των σημαντικών προσπαθειών που έχουν ήδη καταβάλει οι Έλληνες πολίτες.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ευρωζώνη έχει επιδείξει σημαντική αλληλεγγύη, έχοντας ήδη εκταμιεύσει μαζί με το ΔΝΤ σχεδόν 150 εκατ. ευρώ για την υποστήριξη της Ελλάδας από το 2010.

«Θα διασφαλίσουμε ότι τα ευρωπαϊκά ταμεία και εργαλεία θα κινητοποιηθούν προκειμένου να φέρουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας», επισημαίνεται.

Η συνέχιση των ζωτικών μεταρρυθμίσεων για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους θα ενισχύσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις και τους θεσμούς και αυτό είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα ευοίωνο μέλλον στην Ευρωζώνη, αναφέρει η δήλωση της ευρωζώνης. «Οι ηγέτες της ευρωζώνης υπογράμμισαν ότι μετά τις εκλογές αναμένουν από την νέα ελληνική κυβέρνηση να κάνει αυτή την επιλογή», υπογραμμίζεται στη δήλωση.