ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος για Σεπόλια: Αδιάφορη η πολιτική ταυτότητα των δραστών

Θεοδωρικάκος για Σεπόλια: Αδιάφορη η πολιτική ταυτότητα των δραστών
INTIME

Για τις υποθέσεις στα Σεπόλια και το Παλαιό Φάληρο, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Είπαμε από την αρχή όλα στο φως» ανέφερε ο υπουργός και συνέχισε «η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος, οι δράστες θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη».

Ερωτώμενος σχετικά με τις πολιτικές ταυτότητες των εμπλεκομένων στην υποόθεση της 12χρονης, ανέφερε πως «είναι τελείως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω των δραστών. Ο νόμος είναι νόμος, ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαίρεση. Μας ενδιαφέρει μόνο ποια παράβαση υπάρχει, πόσο βαρύ είναι το παράπτωμα. Είναι λαθεμένη αντίληψη να κομματικοποιεί κανείς την δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί 11-12 ετών που κακοποιήθηκε. Η δικαιοσύνη πράττει το καθήκον της».

Παράλληλα, μιλώντας για την υπόθεση του «βιαστή με τα τατουάζ» ο οποίος συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές και παραδόθηκε έπειτα στις ελληνικές, ανέφερε: «έχουμε άριστες σχέσεις με την Αλβανία σε επίπεδο υπουργών προστασίας του Πολίτη και Αρχηγών της Αστυνομίας και έτσι είχαμε αυτήν την εξέλιξη».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξήγησε σχετικά πως «δεν υπάρχει συμφωνία δικαστικής συνδρομής μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Αυτό είναι θέμα των δύο Υπουργείων Δικαιοσύνης. Δεν υπάρχει συμφωνία και διότι η Αλβανία δεν είναι μέλος της ΕΕ».

Σχετικές ειδήσεις

Σεπόλια: Για έξι ώρες κατέθετε η 12χρονη - Αναγνώρισε τρεις άνδρες

Σεπόλια: Επτά φωτογραφίες υπόπτων δείχνουν στην 12χρονη οι Αρχές

Αυτός είναι ο «βιαστής με τα τατουάζ» - Την Πέμπτη απολογείται