ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρίστος Γεραρής: Μέτρα για τον περιορισμό της εκλογικής δαπάνης

Χρίστος Γεραρής: Μέτρα για τον περιορισμό της εκλογικής δαπάνης

Τον περιορισμό της εκλογικής δαπάνης με την εφαρμογή του κριτήριου του διορισμού σε εκλογικά τμήματα της Περιφέρειας, όπου ο δικαστικός αντιπρόσωπος έχει την κατοικία του, ζήτησε από τον Άρειο Πάγο ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χρίστος Γεραρής.

Στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επισκέψεων που πραγματοποίησε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στον Άρειο Πάγο, στο Ελεγκτικό Συνέδριο και στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των διοικητικών δικαστηρίων τόνισε επίσης την ανάγκη τήρησης των προθεσμιών στα ασφαλιστικά μέτρα των δημόσιων συμβάσεων, διότι η καθυστέρηση παρακωλύει την εκτέλεση των δημόσιων έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Ο κ. Γεραρής διαπίστωσε, ότι δίδεται προτεραιότητα στην εκδίκαση των φορολογικών διαφορών, αλλά οι αποχές των δικηγόρων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους παρεμπόδισαν την επίτευξη του επιθυμητού στόχου. Περαιτέρω αντηλλάγησαν απόψεις για την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων του ν.4055/2012, όπως είναι η δικαστική μεσολάβηση, η πρότυπη δίκη, η διαδικασία αποζημίωσης για αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διοικητικής δίκης, η ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων και η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων σε σύντομες προθεσμίες.

Τέλος, ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα συμβάλλει στην επίλυση, στο μέτρο του δυνατού, λειτουργικών προβλημάτων που οφείλονται στην έλλειψη πιστώσεων, λόγω της υφιστάμενης δημοσιονομικής πολιτικής.