ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: «Αστειότητες οι δικαιολογίες των Τούρκων»

Τζιτζικώστας: «Αστειότητες οι δικαιολογίες των Τούρκων»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας με δηλώσεις του αναφέρεται στην απαράδεκτο συμπεριφορά των τουρκικών αρχών εις βάρος του.

«Εμείς, ως περιφέρειες και ως δήμοι, είμαστε εδώ για να λειτουργούμε ως γέφυρες μεταξύ των λαών. Να χτίζουμε συνεργασίες, προς όφελος των πολιτών».

Αυτή ήταν μεταξύ άλλων, μια δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστόλου Τζιτζικώστα, που περιγράφει το οξύμωρο σχήμα της καταχρηστικής κράτησής του από τις τουρκικές αρχές κατά τη διάρκεια της χθεσινής (5/11) ημέρας.

Θυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης μετέβη στη Σμύρνη προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, με την ιδιότητά του ως Α’ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

«Αστειότητες» οι ισχυρισμοί των τουρκικών αρχών

Έγινε ωστόσο γνωστό πως, η είσοδός του στην Τουρκία απαγορεύθηκε με τη δικαιολογία του τεχνικού προβλήματος, με τον ίδιο να σχολιάζει με δήλωσή του σήμερα από το γραφείο του σε δημοσιογράφους πως «αυτά είναι αστειότητες. Οι τουρκικές αρχές, ήλεγξαν την ταυτότητά μου, το διαβατήριό μου αλλά και όλα μου τα διπλωματικά, ευρωπαϊκά έγγραφα».

Την ίδια ώρα, όπως εξήγησε, από την ώρα του εξονυχιστικού ελέγχου μέχρι τη στιγμή που του ανακοινώθηκε ότι ήρθη η απαγόρευση εισόδου του στην Τουρκία, μεσολάβησαν έξι με επτά ώρες.

Παράλληλα, διευκρίνισε πως δεν του δόθηκε καμία εξήγηση για το λόγο για τον οποίο κρατείτο από τις τουρκικές Αρχές.

Όπως επεσήμανε, περίμενε αρκετές ώρες σε γραφείο του τελωνείου του λιμανιού της Σμύρνης, καθώς μετέβη στην περιοχή με το πλοίο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την τουρκική πόλη.

«Όταν είμαστε αποστολή στο εξωτερικό, εκπροσωπούμε όλους τους Έλληνες» ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας, και συμπλήρωσε:

«Δεν θα δεχτώ ποτέ καμία προσβολή σε βάρος οποιουδήποτε Έλληνα, γιατί για εμένα η αξιοπρέπεια όλων των Ελλήνων είναι αδιαπραγμάτευτη».

Διαβάστε επίσης:

Καταδίκη της Τουρκίας από το ΕΛΚ: Πρόκληση η κράτηση του Τζιτζικώστα

Δένδιας για Τζιτζικώστα: «Απαράδεκτη η απαγόρευση εισόδου - Άμεση η αρωγή μας»

Με κυβερνητικό αεροσκάφος γύρισε ο Τζιτζικώστας στην Ελλάδα