Κεραμέως: Οι Έλληνες φοιτητές θα πηγαίνουν στις ΗΠΑ χωρίς δίδακτρα

«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως

Νίκη Κεραμέως
Σειρά προνομίων για Έλληνες φοιτητές καθηγητές
Intime News
3'

Σειρά προνομίων για τους Έλληνες φοιτητές τους καθηγητές, και τα ελληνικά πανεπιστήμια φέρνει η στενή συνεργασία ελληνικών με φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια τόνισε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αναφέροντας μάλιστα ότι Έλληνες φοιτητές θα μπορούν να μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για σπουδές, επί αρκετούς μήνες, χωρίς να καταβάλλουν δίδακτρα.

Στον απόηχο της ανακοίνωσης από τo αμερικανικό πανεπιστήμιο Κολούμπια, της ίδρυσης διεθνούς κέντρου εκπαίδευσης στην Αθήνα το 2023 η Νίκη Κεραμέως σημείωσε ότι: «αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα 30 κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Γέιλ, το Χάρβαρντ, το Κολούμπια, το Τζονς Χόπκινς για να συνεργαστούν με τα δικά μας. Πχ. φανταστείτε κορυφαίο ελληνικό ΑΕΙ, οι φοιτητές μας θα μπορούν να πάνε για ένα εξάμηνο ή και περισσότερο, σε ξένο πανεπιστήμιο στην Αμερική χωρίς δίδακτρα, δηλαδή κάτι τελείως απλησίαστο στους φοιτητές γίνεται απτό. Μπορεί να πλησιάζουν και τα 70.000 δολάρια το χρόνο τα δίδακτρα στην Αμερική» εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

«Όταν λέμε συνεργασίες μιλάμε για διπλά πτυχία, κοινά πτυχία, καλοκαιρινά προγράμματα, χειμερινά προγράμματα αγγλόφωνα προγράμματα. Οι συνεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Υπάρχουν πολλές συνεργασίες όπως του Τζονς Χόπκινς με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για το Αλτσχάιμερ. Τα πανεπιστήμιά μας διεκδικούν πια μια πιο υψηλή θέση στις διεθνείς κατατάξεις» είπε.

Ακόμα, η υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «με το άρθρο 16 δείτε πόσο έχουν αυξηθεί τα αγγλόφωνα προγράμματα, η χώρα μας έχει δύο αγγλόφωνες ιατρικές. Η αγγλόφωνη ιατρική που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, μόνο από την πρώτη φουρνιά φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, θα πάρει πάνω από 4 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει καλύτερα ΑΕΙ, καλύτερες υποδομές, καλύτερος εξοπλισμός για τους φοιτητές και τους καθηγητές». Συστήνεται, συνέχισε η Νίκη Κεραμέως, κοινό ερευνητικό κέντρο στην Ελλάδα μεταξύ κορυφαίου πανεπιστημίου της Αμερικής και κορυφαίου πανεπιστημίου της Ελλάδας, δηλαδή συνεργασία των Ελλήνων φοιτητών με τους καλύτερους φοιτητές, καθηγητές και ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Αναφερόμενη εξάλλου στη σημερινή παρουσία του πρωθυπουργού στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την εκδήλωση Pharos Summit 2022, η υπουργός ανέφερε ότι «θα παρουσιαστούν απτά παραδείγματα συνεργασιών, και οι εκπρόσωποι των αμερικανικών πανεπιστημίων θα επισκεφθούν τα ελληνικά ΑΕΙ ανά ομάδες, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Από εκεί που η χώρα μας ήταν στην άκρη της Ευρώπης γίνεται πράξη το όνειρο».

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα θα γίνει φάρος εκπαιδευτικός, που θα προσελκύει φοιτητές, ερευνητές, καθηγητές». Η χώρα μας, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, έχει τεράστιες δυνατότητες, θέλουμε ως η κυβέρνηση να τις αναδείξει για να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στα παιδιά μας και στους καθηγητές μας.

Σχετικές ειδήσεις:

Νίκη Κεραμέως: Διαψεύδει ότι χρωστάει 3.470 ευρώ σε κοινόχρηστα

Κεραμέως για μπούλινγκ σε καθηγητή ΕΠΑΛ: Είναι υπό διερεύνηση

«Μαχαίρι» από Κεραμέως στις συνδικαλιστικές άδειες των εκπαιδευτικών

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή