ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Παραλήρημα Μητσοτάκη μπροστά στο πολιτικό του τέλος

ΣΥΡΙΖΑ
Για άνευ προηγουμένου παραλήρημα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την ομιλία Μητσοτάκη
Eurokinissi

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά αντί να απαντήσει για τις παρακολουθήσεις κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ

Για άνευ προηγουμένου παραλήρημα, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Πολιτική Επιτροπή.

«Εμβρόντητη σήμερα η χώρα παρακολούθησε το άνευ προηγουμένου παραλήρημα ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή, μπροστά στο επικείμενο πολιτικό του τέλος», σημειώνει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης για ακόμη μια φορά αντί να απαντήσει κατέφυγε σε ακροδεξιές θεωρίες συνωμοσίας «για δήθεν σκοτεινά κέντρα που τον επιβουλεύονται. Διαστρέβλωσε πλήρως την αλήθεια προσπαθώντας να εμφανιστεί ο ίδιος ως το θύμα των υποκλοπών, ενώ είναι ο θύτης της πιο βάναυσης επίθεσης που δέχτηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα μετά την πτώση της Χούντας».

«Το πιο γελοίο όμως είναι όταν είπε ότι “δεν μασάει” απέναντι στα επιχειρηματικά συμφέροντα και ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα “μπανανία”. Ποιος; Ο πρωθυπουργός που τρεισήμισι χρόνια τώρα κάνει τον τροχονόμο των συμφερόντων και έχει καταφέρει να βρίσκεται η χώρα για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών θεσμών και του διεθνούς τύπου για το κράτος δικαίου.
Για το θράσος του κ. Μητσοτάκη δεν είχαμε καμία αμφιβολία. Ούτε για το πόσο αδίστακτος είναι. Σήμερα όμως απέδειξε πόσο επικίνδυνος έχει γίνει και για τα εθνικά μας συμφέροντα», σημειώνει στη συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σχολίασε και τα εξοπλιστικά προγράμματα «μαμούθ», τα οποία προχώρησαν χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της χώρας. «Κανένας άλλος πρωθυπουργός, δε θα μπορούσε να αποφασίσει να δοθούν 7 δισ. για εξοπλισμούς και να μην πάει ούτε ευρώ στην ελληνική αμυντική βιομηχανία», τονίζεται στη συνέχεια.

«Σε ένα πράγμα όμως συμφωνούμε με τον κ. Μητσοτάκη. Ότι οι επόμενες εκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Ή θα συνεχίσει για τη χώρα ο εφιάλτης που λέγεται Μητσοτάκης ή θα μπει τέλος στον εφιάλτη και θα επιστρέψει στον τόπο η δημοκρατία και η δικαιοσύνη παντού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικές ειδήσεις:

Νέα ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Παρακολουθούνταν οι υπουργοί από την ΕΥΠ;

Μητσοτάκης στην Πολιτική Επιτροπή: Εθνικό μειονέκτημα ο Τσίπρας

Οικονόμου: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοιχεία να τα φέρει στη Δικαιοσύνη