ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι γυρεύει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην «κοιτίδα του καραμανλισμού»;

Τι γυρεύει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στην «κοιτίδα του καραμανλισμού»;
INTIME

Νέα, ακόμα πιο σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων -και όχι μόνο- αναμένεται να εξαπολύσει ο Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, από τις Σέρρες, «εγκαινιάζοντας» τον νέο κύκλο των περιοδειών του, από έναν τόπο που είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη Νέα Δημοκρατία.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, από τότε δηλαδή που παρουσίασε το εναλλακτικό πρόγραμμα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Αλέξης Τσίπρας επιθυμεί να επικοινωνεί - όποτε έχει τη δυνατότητα- απευθείας με τους πολίτες.

Στόχος του, όπως έχουν τονίσει κατά το πρόσφατο παρελθόν οι στενοί του συνεργάτες, είναι η παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος του χωρίς την παρεμβολή του «παραμορφωτικού φακού» των φιλοκυβερνητικών Μέσων Ενημέρωσης.

Με βάση αυτή την αρχή, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκινάει από σήμερα νέο γύρο περιοδειών ανά την Ελλάδα. Ωστόσο, η επιλογή του να περιοδεύσει όχι σε ένα απλό «γαλάζιο» προπύργιο -όπως έχει κάνει ξανά αρκετές φορές-, αλλά στις Σέρρες, που αποτελούν την «κοιτίδα» του «καραμανλισμού», δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Από την Κουμουνδούρου, υποστηρίζουν ότι απλά «έτυχε» οι νέες εξορμήσεις του Αλέξη Τσίπρα να έχουν ως αφετηρία τη γενέτειρα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όσο καλοπροαίρετος και να είναι κάποιος, δύσκολα μπορεί να το πιστέψει στην παρούσα συγκυρία.

Η υπόθεση των υποκλοπών έχει ρίξει βαριά σκιά πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει από την πρώτη στιγμή το θέμα, επιτρέποντας σε μάρτυρες-κλειδιά να επικαλεστούν το απόρρητο.

Σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ένας Σερραίος πρώην πρωθυπουργός και πρώην αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, ο Κώστας Καραμανλής, είχε τοποθετηθεί εξ αρχής και ευθαρσώς κατά αυτής της παρελκυστικής τακτικής. «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου.

«Όλα στο φως λοιπόν», είχε σημειώσει από τα Ανώγεια, σε μια ηχηρή παρέμβαση του. Η παρέμβαση Καραμανλή, αποτελεί ως και σήμερα τη μεγαλύτερη «ρωγμή» στο κυβερνητικό στρατόπεδο στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, παρά τις διευκρινιστικές διαρροές που ακολούθησαν της ομιλίας του στην Κρήτη.
Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο Καραμανλής θα παραστεί στην παρουσίαση του βιβλίου του διευθυντή της εφημερίδας «Εστία», Μανώλη Κοττάκη, «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις «Λιβάνη), την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στη Λάρισα.

Επομένως, η παρουσία του Τσίπρα στην «έδρα» του διαφοροποιημένου από το κεντρικό κυβερνητικό αφήγημα, Καραμανλή, δεν μπορεί να είναι και τόσο «τυχαία», όσο ισχυρίζονται οι συνεργάτες του του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά από τη στιγμή που σκοπεύει να επιτεθεί με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό για την υπόθεση των υποκλοπών, που έχει μετατραπεί ξανά σε νούμερο ένα πολιτικό θέμα.

Περιέχει έναν σαφέστατο συμβολισμό και ένα έμμεσο μήνυμα προς τη βάση, αλλά και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, πως δεν έχουν κανέναν λόγο να απολογούνται αυτοί, για τις πράξεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, που κατά την Κουμουνδούρου αποτελεί τον «καθοδηγητή» του παράκεντρου που πραγματοποιούσε τις υποκλοπές, μέσω της συνεργασίας ΕΥΠ - Predator.