ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Στις Βρυξέλλες για την πράσινη μετάβαση

Χατζηδάκης: Στις Βρυξέλλες για την πράσινη μετάβαση
ο Κωστής Χατζηδάκης.
INTIME

Μια ανάσα από το εγχώριο τοξικό πολιτικό κλίμα παίρνει από σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Υπουργός Εργασίας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες καθώς προσκλήθηκε από την Κομισιόν για να μιλήσει στο 1ο ΕυρωπαΪκό Φόρουμ Απασχόλησης και Κοινωνικών Δικαιωμάτων (16-17 Νοεμβρίου) που θα αναλύσει την Κοινωνική διάσταση της πράσινης μετάβασης. Θέμα που γνωρίζει σε βάθος ο υπουργός, λόγω και της προτέρας θητείας του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στην ΕΕ που είναι αφιερωμένη σε θέματα απασχόλησης και οργανώθηκε με αφορμή την συμπλήρωση 5 ετών από τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και στη λίστα των high level ομιλητών συναντώνται –μεταξύ άλλων- οι Επίτροποι Απασχόλησης Νίκολας Σμίτ και Ισότητας Ελένα Ντάλι, ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί όπως η καθηγήτρια του University College London Μαριάνα Ματσουκάτο και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα μιλήσει στο πάνελ για "ένα πράσινο και δίκαιο μέλλον" μαζί με την Αννα Διαμαντοπούλου πρώην Επίτροπο Απασχόλησης , την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λουντ, Σίλβια Σέργκερ, τον Ντράγκος Πισλάρου, πρόεδρο της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της γαλλικής εταιρείας χημικών Solvay, Ιλχάμ Κάντρι.