ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: «Το 2022 η ανάπτυξη θα είναι επίσημα 5,3%»

Παπαθανάσης: «Το 2022 η ανάπτυξη θα είναι επίσημα 5,3%»
Στην Πάτρα ο Νίκος Παπαθανάσης
Eurokinissi / φωτογραφία αρχείου

«Το 2023 η πατρίδα μας δεν θα μπει σε ύφεση», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Για το 2022 η ανάπτυξη θα είναι επίσημα 5,3%, δηλαδή διπλάσια από την ευρωζώνη, ενώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις, θα είμαστε πολύ ψηλότερα. Επίσης, το 2023 η πατρίδα μας δεν θα μπει σε ύφεση, ενώ πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα μπουν σε ύφεση. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των υπουργείων», τόνισε μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας σήμερα στο 25ο Forum Ανάπτυξης που διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα, «Σύμβουλος Επιχειρήσεων».

Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Παπαθανάσης, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην θεματική εκδήλωση του Forum που οργάνωσε η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας της ΝΔ, «έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι ήμασταν κακοί στην απορρόφηση, αλλά αυτό το αλλάξαμε τα τελευταία 3,5 χρόνια».

«Το 2019 παραλάβαμε μία απορρόφηση που όλοι θα έβαζαν στοίχημα την εποχή εκείνη, ότι η Ελλάδα θα έχανε σημαντικούς πόρους από τα 25 δισεκατομμύρια ευρώ του προηγούμενου ΕΣΠΑ 2014-2020. Σήμερα όμως είμαστε στη θέση να πούμε ότι βρισκόμαστε στο 80% της απορρόφησης, δηλαδή σχεδόν στις πρώτες θέσεις απορρόφησης στην Ευρώπη, αλλά ταυτόχρονα έχουμε κι άλλες πρωτιές. Πλέον στην Ευρώπη, μας θεωρούν ως ένα κράτος που τρέχει και βρίσκεται πρώτο στις υποβολές των αιτήσεων για το ΕΣΠΑ, ενώ πρώτοι πήραμε το Ταμείο Ανάκαμψης και το πρόγραμμα για την απολιγνητοποίηση» σημείωσε ο αν. υπουργός.

Μιλώντας ο Νίκος Παπαθανάσης για την Αχαΐα και την Πάτρα, είπε ότι «ανοίγει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την πόλη, καθώς, έχοντας ένα δυνατό όπλο που λέγεται Πανεπιστήμιο, μπορεί να αποτελέσει ένα τεχνολογικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής», συμπληρώνοντας: «Η Θεσσαλονίκη το έχει πετύχει με δυναμική εξέλιξη, τα Γιάννενα το έχουν πετύχει, τώρα έρχεται δυνατά η Πάτρα. Ως εκ τούτου θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Πάτρα, όπου θα ανακοινωθούν πολλά. Επομένως, η Πάτρα με το κομμάτι των επενδύσεων και των κινήτρων, μπορεί να αποτελέσει ένα κέντρο ψηφιακής επιχειρηματικότητας, αλλά και προσέλκυσης νεοφυών επιχειρήσεων και ίδρυσης επιχειρήσεων».

Σ άλλο σημείο της ομιλίας του, ο Νίκος Παπαθανάσης αναφέρθηκε στις εκλογές, τονίζοντας ότι «αναμένουμε την κρίση του ελληνικού λαού και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει σοφά για το ποιον θέλει να τον διοικήσει. Αν θέλει δηλαδή να έχει πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με μία σοβαρή, στιβαρή κυβέρνηση που τη σέβεται όλο το παγκόσμιο γίγνεσθαι, ή κάποια αόριστη προοδευτική συμμαχία, που δεν είδαμε αποτελέσματα τα τεσσεράμισι χρόνια που κυβέρνησε, αλλά ούτε φαίνεται ότι μπορούμε να δούμε και τώρα μέσα από τις προγραμματικές τους δηλώσεις». Παράλληλα, επεσήμανε ότι «η ΝΔ έχει οδηγήσει την Ελλάδα μπροστά και θα την οδηγήσει μπροστά και την επόμενη τετραετία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.

Διαβάστε ακόμα:

Παπαθανάσης για καλάθι νοικοκυριού: Συνεχείς οι έλεγχοι για τις τιμές

Κομισιόν: Στο 6% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2022

Food Pass: Σχέδιο για επιδότηση τροφίμων σε νοικοκυριά - Οι δικαιούχοι