ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ALCO: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση ALCO: Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης, «ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας

Δημοσκόπηση: Το δεύτερο σκέλος της έρευνας της Alco προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και περιλάμβανε απαντήσεις για θέματα που αφορούν στην πολιτική και τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Στη μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, διαπιστώθηκε ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί διαφορά 7,3 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο δεύτερο σκέλος της έρευνας, που προβλήθηκε την Τρίτη (22/11) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού, η βασική ερώτηση ήταν: «ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε την προτίμηση του 30% των πολιτών, ενώ ο «κανένας» ακολουθεί με ποσοστό 23%. Τρίτος στις προτιμήσεις ο Αλέξης Τσίπρας με 22%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 8%.

Στην ερώτηση για το αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αρνητικά απάντησε το 35% των πολιτών, ενώ το 32% θεωρεί ότι θα επικρατούσε η ίδια κατάσταση.

Σχετικά με το αν θα προσφέρει σταθερότητα μια κυβέρνηση συνεργασίας, το 47% απάντησε θετικά ενώ το 39% απάντησε πως χρειάζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Σε ερώτηση για το τι θα επηρεάσει περισσότερο τους αναποφάσιστους πριν από τις κάλπες, η ακρίβεια και η πορεία της οικονομίας κέρδισαν τη «μερίδα του λέοντος». Ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά, με το θέμα των παρακολουθήσεων και την υπόθεση Πάτση να είναι στις τελευταίες θέσεις.

Τέλος, το 48% των πολιτών που απάντησαν στη δημοσκόπηση ανέφερε πως το είσοδημά του αρκεί οριακά για την κάλυψη των αναγκών με το 30% να δηλώνει πως δεν είναι αρκετό και αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube.