ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καλλιθέα: «Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές»

Κυριάκος Μητσοτάκης στην Καλλιθέα: «Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές»
Newsbomb.gr / Μαριάννα Κρασανάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Καλλιθέα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας για τις εκλογές του 2023 - Έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για πρόωρες κάλπες

Στην Καλλιθέα βρέθηκε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της προεκλογικές εκστρατείας, η οποία φαίνεται πως ξεκίνησε για τα καλά.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε πρώτα το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής έχοντας στο πλευρό του τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο. Στη συνέχεια περπάτησε επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου συνομίλησε με κατοίκους, καταστηματάρχες και κατοίκους ενώ αργότερα συνάντησε τον Παύλο Μαρινάκη και τον δήμαρχο Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στους πολίτες της Καλλιθέας σε καφετέρια στην κεντρική πλατεία Κύπρου, όπου έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα για τις εκλογές.

«Το κλίμα μυρίζει ήδη εκλογές»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την στήριξη στην παράταξη στη ΝΔ. Εντυπωσιάζομαι από την προσέλευσή σας. Το κλίμα ήδη μυρίζει εκλογές και δικαιολογημένα θα έλεγα καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές του 2023 που θα φέρουν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία πρώτη και αυτοδύναμη.

Είμαι σίγουρος ότι ο Ελληνικός λαός θα μας εμπιστευθεί και πάλι διότι ήμασταν συνεπείς στις προεκλογικές δεσμεύσεις και κρατήσαμε σταθερό το τιμόνι του σκάφους της πατρίδας μας σε ταραγμένα νερά.

Θυμάμαι όταν είχα έρθει προεκλογικά να μιλήσω στην Καλλιθέα και είχα δεσμευθεί για κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Θα μειώσω τους φόρους, τους μειώσαμε, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και τις δημιουργήσαμε, θα φέρουμε ξένες επενδύσεις και τις φέραμε. Θα κάνουμε την πατρίδα μας πιο ασφαλή και πιο ισχυρή απέναντι στις προκλήσεις των γειτόνων μας και την κάναμε. Είναι πιο ισχυρή από ότι ήταν πριν 4 χρόνια.

Σε καμία κυβέρνηση δεν έτυχαν μετά την μεταπολίτευση τόσες δυσκολίες.»

«Στηρίζουμε την κοινωνία εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης»

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι μπορούν να στηρίζονται σε μας και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε στους δύσκολους καιρούς που περνάμε.

Όπως στηρίξαμε την κοινωνία στην πανδημία και πληρώσαμε τους μισθούς όλων των εργαζομένων που έκλεισαν και στηρίξαμε επιχειρήσεις με επιστρεπτέα προκαταβολή, το ίδιο κάνουμε και τώρα εν μέσω αυτής της πρωτοφανούς ενεργειακής κρίσης. Το γνωρίζετε όλοι σας κάθε φορά που παίρνετε τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Βλέπετε τι θα πληρώνατε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση και τι πληρώνετε τώρα επειδή ακριβώς το κράτος σπεύδει και στηρίζει κάθε Ελληνίδα, κάθε Έλληνα, κάθε επιχειρηματία είτε είναι μεγάλος είτε είναι μικρός.»

«Νέα μέτρα στήριξης των πολιτών»

«Σήμερα η Ελλάδα αναπτύσσεται πολύ πιο γρήγορα από τις πιο πολλές ευρωπαϊκές οικονομίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργούμε ένα πλεόνασμα, το οποίο μπορούμε να επιστρέψουμε στην κοινωνία μέσα από στοχευμένα μέτρα στήριξης.

Από 1/1/2023 οι συνταξιούχοι θα δουν για πρώτη φορά αύξηση κοντά στο 8% στις συντάξεις τους. Η εισφορά αλληλεγγύης, αυτός ο μνημονιακός φόρος που έρχεται από το παρελθόν θα καταργηθεί οριστικά για όλους. Και τώρα πριν από τις γιορτές παραπάνω από 1 εκατομμύριο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα πάρουν ένα έκτακτο βοήθημα 250 ευρώ, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε όλο το πλαίσιο στήριξης το οποίο έχουμε δρομολογήσει για την κοινωνία από τότε που ξέσπασε αυτή η μεγάλη κρίση.»

«Να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμα μια τετραετία»

«Ο προοδευτισμός και η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη και όχι στα λόγια. Κι αναρωτιέμαι πόσο προοδευτικοί και πόσο ευαίσθητοι ήταν αυτοί που μόνο φόρους αύξαιναν και διέλυσαν τη μεσαία τάξη και αύξησαν την ανεργία και επιβάρυναν τους πιο αδύναμους. Σε αυτή την πορεία φίλες και φίλοι θα συνεχίσουμε.

Και καθώς πια οδεύουμε προς το τέλος της θητείας μας μπορούμε με αυτοπεποίθηση να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να τους πούμε «Ναι» σε αντίθεση με αυτά τα οποία έκαναν οι προηγούμενοι, εμείς ήμασταν συνεπείς στις δεσμεύσεις μας και διεκδικούμε το δικαίωμα να κυβερνήσουμε τον τόπο για ακόμα μια τετραετία για να συνεχίσουμε αυτή την πορεία την οποία έχουμε χαράξει. Και σας θέλω όλους δίπλα μου γιατί πρέπει να εξηγήσουμε και στους καχύποπτους συμπολίτες μας, οι οποίοι ακόμα προβληματίζονται σήμερα για το τι πρέπει να ψηφίσουν, ότι τίποτα από αυτά που έχουμε πετύχει δεν είναι δεδομένο.

Η πορεία την οποία έχουμε χαράξει, με μια λάθος επιλογή στην κάλπη μπορεί να αντιστραφεί και όλα όσα έχουμε χτίσει να γκρεμιστούν. Το είδαμε, εξάλλου, την προηγούμενη τετραετία. Αλλά, φίλες και φίλοι, τα διλήμματα των εκλογών πια είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: θα συνεχίσουμε να πηγαίνουμε μπροστά και ψηλά ή θα γυρίσουμε πίσω σε ένα παρελθόν που έχουμε ξεχάσει;

Θα στηρίζουμε την πραγματική οικονομία, τους μεροκαματιάρηδες, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αυτούς οι οποίοι αγωνίζονται κάθε μέρα να τα βγάλουν πέρα ή θα πάμε σε μια ισοπεδωτική λογική αύξησης των φόρων για να τσακίσουμε και πάλι τη μεσαία τάξη;

Θα εξακολουθούμε -και το λέω αυτό γιατί έχουμε μαζί μας εδώ τον κ. Ναύαρχο- να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας έμπρακτα αγοράζοντας αεροπλάνα και καράβια ή θα ρισκάρουμε να ακυρώσουμε τις αμυντικές συμφωνίες τις οποίες έχουμε υπογράψει για να επιστρέψουμε σε μια δήθεν ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική;»

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει»

«Κοιτάξτε, φίλες και φίλοι, τα πράγματα είναι πολύ κρίσιμα. Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διακινδυνεύσουμε την πολύ μεγάλη πρόοδο την οποία έχουμε πετύχει.

Ξέρω όμως ταυτόχρονα ότι έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Και αυτό το οποίο ζητώ από τα στελέχη μας κυρίως, από τους Υπουργούς μας, από τους βουλευτές μας -και θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε όλους τους βουλευτές του Νότιου Τομέα οι οποίοι πραγματικά κάνουν μια εξαιρετική δουλειά να αναδεικνύουν πολλά τοπικά ζητήματα, κύριε Δήμαρχε, και να δίνουν λύσεις σε αυτά- θέλω να είμαστε σεμνοί στη συμπεριφορά μας. Να αναγνωρίζουμε ότι ο κόσμος έχει δυσκολίες και να περνάμε το μήνυμα ότι προσπαθούμε.

Προσπαθούμε συνέχεια για το καλύτερο. Λύνουμε κάθε μέρα πολλά προβλήματα. Χθες, να δώσω ένα παράδειγμα μόνο, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα αντιμετώπισης της κακοποίησης και της βίας κατά των γυναικών. Έχουμε πετύχει ένα πολύ σημαντικό έργο στον τομέα αυτό. Για πρώτη φορά σπάσαμε τη σιωπή και κακοποιημένες γυναίκες έχουν το θάρρος να βγουν να μιλήσουν, να πάνε στην Αστυνομία, να καλέσουν τη γραμμή 15900 και να βρουν κουράγιο και προστασία να βάλουν πίσω τους αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια.

Ένα πολύ μικρό παράδειγμα μόνο από τα πολλά τα οποία έχουμε πετύχει, από ένα κυβερνητικό έργο το οποίο σε όλους τους τομείς είναι πολύ πλούσιο.

Αυτό ζητώ λοιπόν από τα στελέχη μας, από τις τοπικές μας οργανώσεις, να το παρουσιάζουμε, να το εξηγούμε στους πολίτες για να τους πείσουμε όχι με ακρότητες, όχι με φωνές, όχι με πόλωση, αλλά με επιχειρήματα.

Ξέρετε, αυτοί οι οποίοι καταφεύγουν στην πόλωση, στον λαϊκισμό, στις ακρότητες, στις θεωρίες συνωμοσίας είναι κατά κανόνα αυτοί που δεν έχουν να μιλήσουν καθόλου και να πουν τίποτα στους πολίτες για τα πραγματικά τους προβλήματα.

Αυτό δεν είναι το γήπεδο το δικό μας. Το δικό μας γήπεδο είναι το γήπεδο της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας και για αυτά ενδιαφέρονται οι πολίτες τελικά. Και με βάση αυτό το κριτήριο θα κρίνουν και θα κάνουν τις επιλογές τους.»

«Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη μεγάλη μας προεκλογική συγκέντρωση στην Καλλιθέα»

Λοιπόν, κ. Δήμαρχε, θέλω να ξέρετε ότι στο πρόσωπό μου η Καλλιθέα έχει πάντα έναν συμπαραστάτη. Έχει έναν συμπαραστάτη διότι γνωρίζω τα προβλήματα σας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όσα χρόνια τουλάχιστον πολιτεύομαι στην ευρύτερη περιοχή. Ναι, σχεδόν 20 χρόνια.

Με τον κύριο Δήμαρχο γνωριζόμαστε 20 χρόνια, έτσι δεν είναι κ. Δημήτρη Κάρναβε; Ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που είχα γνωρίσει όταν ξεκίνησα την πολιτική μου σταδιοδρομία και χαίρομαι για την πρόοδό του. Και χαίρομαι που η Καλλιθέα έχει έναν άξιο Δήμαρχο, ο οποίος λύνει προβλήματα.

Θα είμαστε κοντά σας λοιπόν, όπως είπατε, όχι μόνο στα μεγάλα αλλά και στα μικρά. Αλλά σας θέλω και όλους σας, σας θέλω κοντά μας, σας θέλω κοντά μου στη μεγάλη προσπάθεια την οποία θα κάνουμε τώρα, καθώς μπαίνουμε πια δυναμικά στην τελική ευθεία για να ξαναφέρουμε τη Νέα Δημοκρατία ισχυρή και αυτοδύναμη στο τιμόνι της χώρας.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τη μεγάλη μας προεκλογική συγκέντρωση που θα κάνουμε στην Καλλιθέα.

Χρόνια πολλά στον Στέλιο Κονταδάκη, συγγνώμη τον ξέχασα. Ένα θερμό χειροκρότημα σε όλους τους Στέλιους και τις Στυλιανές που γιορτάζουν σήμερα.

Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας. Καλή δύναμη και καλές γιορτές».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο του Newsbomb.gr από την προεκλογική επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Καλλιθέα, όπου συνάντησε και συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής.

Δείτε όλη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία της Καλλιθέας:

Σχετικές ειδήσεις