ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης μυρίζει εκλογές, η κοινωνία μυρίζει αλλαγή

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης μυρίζει εκλογές, η κοινωνία μυρίζει αλλαγή
Intime News

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή – Αφού βούλιαξαν την κοινωνία στην ακρίβεια, ζητούν δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη

Σε κατάσταση εκλογικού «συναγερμού» κήρυξε τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου και της Επιτροπής Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος.

Βασικό αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσε η εκλογική ετοιμότητα του κόμματος, με τον κ. Τσίπρα να εισηγείται την επίσπευση των διαδικασιών για την ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές καθώς και του εκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κρύβεται» από τη Βουλή, διότι, όπως τόνισε «είναι ένοχος».

«Ο κος Μητσοτάκης κρύβεται από τη Βουλή γιατί είναι ένοχος για τη πρωτοφανή Συνταγματική εκτροπή που συντόνισε και υλοποίησε παρακολουθώντας είτε με το παράνομο λογισμικό είτε με νόμιμες επισυνδέσεις, όχι μόνο πολιτικούς και δημοσιογράφους, αλλά ακόμη και δικαστικούς, εισαγγελείς, τον αρχηγό της αστυνομίας και κρίσιμους κρατικούς λειτουργούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πιθανή προκήρυξη εκλογών από την κυβερνητική πλευρά, δεν θα αιφνιδιάσει το κόμμα του.

«Ως ένοχος δεν έχει απαντήσεις και για αυτό κρύβεται. Και ταυτόχρονα σχεδιάζει τη διαφυγή του μέσω της προκήρυξης εκλογών πριν αρχίσει να κλείνει ασφυκτικά ο κλοιός των αποκαλύψεων.

Δεν θα αιφνιδιάσει κανέναν. Το αντίθετο θα ήταν είδηση, αν επιχειρούσε να τηρήσει τα λεγόμενά του και να εξαντλήσει τη τετραετία. Είναι πια ηλίου φαεινότερο ότι δε μπορεί άλλο να σταθεί. Για πόσο θα κρύβεται από τη Βουλή;

Σε καμία σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα, άλλωστε, δε θα μπορούσε να σταθεί. Θα είχε ήδη παραιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση αν ο ίδιος "μυρίζει εκλογές", η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή».

Αναφέρθηκε και στην πολιτική συγκυρία, λέγοντας πως:

«Αφού βούλιαξαν την κοινωνία σε πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας, επιδείνωσαν με τις νεοφιλελεύθερες επιλογές τους την ενεργειακή κρίση, λεηλάτησαν τα δημόσια ταμεία και άφησαν την πρώτη κατοικία των ανθρώπων βορά στους κάθε λογής «Πάτσηδες», τώρα μιλούν και για δεύτερη θητεία για να αποτελειώσουν τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη».

Τέλος, ζήτησε από το κόμμα του να επιταχύνει την εκλογική του προετοιμασία, με την ανακοίνωση υποψηφιοτήτων και ανάδειξη του προγράμματος του:

«Ο ελληνικός λαός εκεί κρίση και θα δώσει λύση. Η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία δε θα είναι αιφνιδιασμός, θα είναι λύτρωση.

Είμαστε έτοιμοι και πρέπει το επόμενο διάστημα να επιταχύνουμε τις διεργασίες μας για την ανάδειξη υποψηφιοτήτων και για το εκλογικό πρόγραμμα».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε επίσης:

Έφη Αχτσιόγλου: Πλούτος σε ολιγοπώλια ενώ η κοινωνία φτωχοποιείται

Υπόθεση παρακολουθήσεων: Μόνο ο Γρ. Δημητριάδης προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Μύρισε εκλογές: Ο γρίφος Μητσοτάκη, η Τουρκία και η απογραφή