ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαζεύει το «μαγαζί» ο Σαμαράς

Μαζεύει το «μαγαζί» ο Σαμαράς

Διάθεση να απορροφήσει τους κραδασμούς που δημιουργήθηκαν ενόψει της ανακοίνωσης της «γαλάζιας λίστας», για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, δείχνει η Συγγρού.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να κρατήσει τις ισορροπίες, που είναι αληθινά εύθραυστες, προκειμένου να μη δημιουργηθούν παρατράγουδα και εντάσεις που θα μπορούσαν να χαλάσουν το κλίμα της ενότητας και της πανστρατιάς που «χτίζει» η ΝΔ, με τη δημιουργία ενός ευρύτερου φιλοευρωπαϊκού μετώπου, που περιλαμβάνει:

  • Την επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη, καθώς και συνεργατών της
  • Την προσχώρηση πρώην βουλευτών και στελεχών του ΛΑΟΣ
  • Την προσχώρηση στελεχών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Στόχος του προέδρου της ΝΔ είναι να μην ανοίξουν μέτωπα και να μη δημιουργηθούν πληγές, ικανές να δημιουργήσουν αιμορραγία στην παράταξη, σε μια εκλογική διαδικασία όπου κάθε ψήφος… μετράει.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ πέτυχε χθες μια «νίκη», παρεμβαίνοντας πυροσβεστικά και προλαβαίνοντας έναν προαναγγελθέντα «πόλεμο» στην Ηλεία, όπου ετοιμάζονταν να τοποθετήσει στη δεύτερη εκλόγιμη θέση τον πρώην βουλευτή, προερχόμενο από τη ΔΗΣΥ Γιώργο Κοντογιάννη, εκτοπίζοντας στην τρίτη θέση την αιρετή, Διονυσία Αυγερινοπούλου.

«Εκτιμώ βαθιά την προσφορά του Γιώργου Κοντογιάννη. Διότι, αν και στο πνεύμα της ενότητας των δυνάμεών μας, του ζητήθηκε να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα, ο ίδιος προτίμησε την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στο Νομό Ηλείας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση της Παράταξης στο Νομό, προκειμένου να κερδηθούν και οι τρεις βουλευτικές έδρες», τόνισε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μετά από συνάντησή του με τον πρώην βουλευτή, καθησυχάζοντας ουσιαστικά τους Κώστα Τζαβάρα και Διονυσία Αυγερινοπούλου.

Η τελευταία, δεν άργησε μάλιστα να εκδώσει και ανακοίνωση «ικανοποίησης», όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως «σε αυτόν τον ιδιαίτερα κρίσιμο για την πατρίδα εκλογικό αγώνα συμμετέχουμε όλοι στην Πανστρατιά υπό τον Πρόεδρό μας, κ. Αντώνη Σαμαρά και από τη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου, στην οποία με εξέλεξε ο λαός της Ηλείας στις εκλογές της 6ης Μαΐου, συνεχίζουμε δυναμικά για κερδηθεί η μάχη της 17ης Ιουνίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Συγγρού, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να αφήσει τη Μαγνησία για την Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα κρατήσει την έδρα της Μεσσηνίας.

«Δύσκολα» θεωρούνται τα ψηφοδέλτια της Κρήτης, καθώς και της Α' Αθηνών, καθώς οι «καραμπόλες» από την είσοδο και την έξοδο στελεχών της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και του ΛΑΟΣ, δεν θα λείψουν. Συγκεκριμένα, στα Χανιά ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου αφήνοντας πίσω τους Βολουδάκη, Βιρβιδάκη και Γύπαρη, ενώ στο Ηράκλειο ο Λευτέρης Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία, αναμένεται να μπει δεύτερος πίσω από τον Μανώλη Κεφαλογιάννη αλλά πριν από τους Σενετάκη και Δεικτάκη.

Στην Α' Αθήνας, ο Ανδρέας Ψυχάρης πιθανότατα δεν θα «πειραχθεί». Όπως όλα δείχνουν, ο προερχόμενος από το ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης, θα τοποθετηθεί μια θέση παρακάτω προκειμένου να μην υπάρξουν εντάσσεις.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τέλος, η οριστική κατάταξη αναμένεται να είναι Μπακογιάννη, Αθανασίου, Λαζαρίδης και Μιχελάκης, γεγονός που σημαίνει πως η ΝΔ θα πρέπει να αυξήσει τη δύναμή της για να εισέλθει στο Κοινοβούλιο ο εκπρόσωπος του κόμματος.