ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύναξη πρωθυπουργών στις 7 Δεκεμβρίου

Σύναξη πρωθυπουργών στις 7 Δεκεμβρίου
INTIME

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και δύο προκάτοχοί του, οι Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς θα βρεθούν όλοι μαζί σε εκδήλωση για τα εγκαίνια του ιδρύματος του τελευταίου, στις 7 Δεκεμβρίου. 

Το «παρών» θα δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά για την έναρξη λειτουργίας του ιδρύματος που θα φέρει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρίσκεται από την προηγούμενη ημέρα στην Αλβανία και θα επιστρέψει ώστε να παρευρευθεί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα εγκαίνια του ιδρύματος. Στην εκδήλωση μάλιστα αναμένεται να βρεθεί και ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος έχει αποδεχθεί την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά.

Μόλις χθες άλλωστε, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δείπνησαν σε μαγαζί στα Βόρεια Προάστια με πρωτοβουλία του Μεσσήνιου πολιτικού, σε ανταπόδοση για δείπνο που είχε παραθέσει ο Κώστας Καραμανλής στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης και λίγες ώρες μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σ’ αυτήν.

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορα θέματα για περίπου δύο ώρες, λίγες ημέρες πριν την επανεμφάνιση και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά. Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι το timing της συνάντησης είναι ιδιαιτέρως σημαντικό με δεδομένο πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τις εκλογές. Η συνάντηση κρίνεται ως σημαντική και λόγω της τρέχουσας συγκυρίας με την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης να χτυπά «κόκκινο» λόγω της υπόθεσης των παρακολουθήσεων.

Ο Κώστας Καραμανλής άλλωστε είχε δημοσιοποιήσει τις θέσεις του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και την επίκληση του απορρήτου από μάρτυρες στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας τον περασμένο Αύγουστο σε εκδήλωση στα Ανώγεια της Κρήτης, όπου ανέφερε πως «Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν!».

Η συνάντηση πρώην και νυν πρωθυπουργών στις 7 Δεκεμβρίου αναμένεται λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως άλλωστε και η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, καθώς το όνομά του βρίσκονταν στη λίστα που δημοσίευσε το Documento. Είναι δε βέβαιο πως το θέμα συζητήθηκε και στο χθεσινό δείπνο Καραμανλή – Σαμαρά.

Για το δείπνο των δύο πρώην πρωθυπουργών αναμενόμενα ρωτήθηκε και… αναμενόμενα απάντησε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση δεν σχολιάζει κοινωνικές εκδηλώσεις και κοινωνικές συναντήσεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως «ο πρωθυπουργός θα παραβρεθεί στην ομιλία του Αντώνη Σαμαρά με αφορμή την έναρξη του Ιδρύματός του».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έχει ερωτηθεί και στο παρελθόν για δημόσιες τοποθετήσεις των δύο πρώην πρωθυπουργών, αποφεύγοντας πάντοτε κομψά να σχολιάσει οτιδήποτε.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube

Σχετικές ειδήσεις