ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας συνεχίζει τη «Μακεδονική Εκστρατεία»

Ο Τσίπρας συνεχίζει τη «Μακεδονική Εκστρατεία»
INTIME

Αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι στη Βόρεια Ελλάδα εμφανίζεται ο Αλέξης Τσίπρας, που εστιάζει όλο και περισσότερο στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας, εκεί όπου οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019.

Η σημερινή επίσκεψη του αρχηγούς της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Κιλκίς, θα είναι η τρίτη που πραγματοποιεί σε κάποιο νομό της Κεντρικής Μακεδονίας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Είχαν προηγηθεί οι Σέρρες και η Πέλλα, γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα πως βρίσκεται σε εξέλιξη μια συντονισμένη προσπάθεια αντιστροφής του δυσμενούς για τον ΣΥΡΙΖΑ, κλίματος, που είχε προκαλέσει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως, πλέον, υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να κλείσουν οι «πληγές» που είχαν ανοίξει από τη διευθέτηση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ. Όπως σημειώνουν οι συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού, οι «Κασσάνδρες» που μιλούσαν για «ξεπούλημα» της Μακεδονίας στους βόρειους γείτονες μας, διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία που συμμετείχε στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, όχι απλά εφαρμόζει τις Πρέσπες απαρέγκλιτα, αλλά ως κυβέρνηση έχει μετατραπεί στον πιο ισχυρό σύμμαχο της κυβέρνησης των Σκοπίων, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αποδείχθηκε ότι το παραμύθι δεν είχε “δράκο”. Εμείς είπαμε την αλήθεια στους Μακεδόνες, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία που τους κορόιδεψε, για να εκμεταλλευτεί την αγάπη τους για την πατρίδα τους και να αρπάξει την ψήφο τους», είπε στο Newsbomb.gr, πρόσωπο που βρίσκεται κοντά στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως, τα προβλήματα στη Μακεδονία δεν αρχίζουν, ούτε και τελειώνουν στη Συμφωνία των Πρεσπών. Η περιοχή μαστίζεται από μεγάλη ανεργία, κάνοντας την ακρίβεια δυσβάστακτη για τους κατοίκους της. Οι θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, έχουν σε πρώτο πλάνο την περιφέρεια και ειδικά τη Μακεδονία. Και αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να μεταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στους μακεδόνες.

Επίσης, δεν είναι τυχαίο το ότι ο τέως πρωθυπουργός έχει πάντα στο πρόγραμμα των συναντήσεων του στους νομούς που επισκέπτεται, συναντήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους. Πρόκειται για δύο κλάδους που έχουν χτυπηθεί σκληρά από την τρέχουσα κρίση. Σε σημείο που αρκετοί θεωρού ασύμφορη την καλλιέργεια της γης και την συντήρηση κοπαδιού, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται μεγάλες ελλείψεις στην αγορά.

Αυτούς τους ανθρώπους θέλει να φέρει κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, πείθοντας τους για την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του κόμματος του.

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube