ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η συνάντηση με τον Πιαντεζόνι και το σχέδιο «Ακρίτας»

Θεοδωρικάκος: Η συνάντηση με τον Πιαντεζόνι και το σχέδιο «Ακρίτας»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με τον Ιταλό ομόλογό του
Facebook/Τάκης Θεοδωρικάκος

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του για την παράνομη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα

Στην Ιταλία ταξίδεψε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Εκεί συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών της νέας ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Πιαντεντόζι. Όπως σημείωσε «ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο την αστυνομική συνεργασία των δύο κρατών για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος».

H ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Συναντήθηκα σήμερα στη Ρώμη με τον υπουργό Εσωτερικών της νέας ιταλικής Κυβέρνησης, Matteo Piantedosi.

Ενισχύουμε και αναβαθμίζουμε ακόμη περισσότερο την αστυνομική συνεργασία των δύο κρατών για να αντιμετωπίσουμε από κοινού αποτελεσματικά τις προκλήσεις της παράνομης μετανάστευσης και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ενημέρωσα αναλυτικά σε αυτό το πλαίσιο τον Ιταλό συνάδελφό μου για την εφαρμογή του Σχεδίου "Ακρίτας" στον Έβρο, για την αντιμετώπιση της εργαλειοποίησης των παράνομων μεταναστών. Μου εξέφρασε την ξεκάθαρη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ιταλίας για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων στα σύνορα μας».

Σχετικές ειδήσεις

Ανάρτηση Θεοδωρικάκου για τον τερματισμό κατάληψης στη Θεσσαλονίκη

Θεοδωρικάκος: «Η Ν.Δ. μιλάει με έργα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και λάσπη»

«Κιβωτός του Κόσμου» - Θεοδωρικάκος: Έρευνα για τα τεράστια ποσά