ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Όχι σκιές πάνω από τις ΕΔ

Στον Ντογιάκο ο Τσίπρας για παρακολουθήσεις: Όχι σκιές πάνω από τις ΕΔ

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσήλθε νωρίς το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσει τη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη της υπόθεσης των υποκλοπών και των τελευταίων δημοσιευμάτων σχετικά με παρακολουθήσεις της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο μετέβη νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ο Αλέξης Τσίπρας. Η επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο, αφορά τα τελευταία δημοσιεύματα που έβαζαν στο «κάδρο» της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Εξέφρασα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την ανησυχία μου για τις εξελίξεις. Οι αποκαλύψεις των τελευταίων μηνών για τη μετατροπή της ΕΥΠ σε παραθεσμικό παράκεντρο παρακολούθησης πολιτικών αρχηγών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών, δικαστών αποτελεί κίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Η παρακολούθηση των αρχηγών των ΕΔ θέτει σε διακινδύνευση την εθνική ασφάλεια. Να μην αφήσουμε τη βαριά σκιά πάνω από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η αποκλειστική ευθύνη για την αναζήτηση στοιχείων και αποδείξεων, τη διαλεύκανση της δύσκολη υπόθεσης την έχει η ελληνική Δικαιοσύνη. Όλοι γνωρίζουμε πού βρίσκονται τα στοιχεία και οι αποδείξεις. Εκεί που με βάση το νόμο υποχρεούνται να τηρούνται αρχέια των διατάξεων των εντολών παρακολούθησης και σε αυτούς που υπέγραψαν τις διατάξεις με τις εντολές της παρακολούθησης.

Θέλω να ελπίζω ότι σ’ αυτή τη χώρα οι θεσμοί της Δημοκρατίας λειτουργούν ακόμα. Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μου στο θεσμό».