ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον Τύπο

Βουλή
In Time

Το νομοσχέδιο για τον Τύπο εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

Κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή το νομοσχέδιο του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, για τον Τύπο με τίτλο «Ενίσχυση δημοσιότητας και διαφάνειας στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο - Σύσταση ηλεκτρονικών μητρώων έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης».

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, «σκοπός του παρόντος είναι η ενίσχυση της διαφάνειας και της δημοσιότητας στον χώρο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου μέσω ενός σύγχρονου και λειτουργικού Μητρώου, της διασύνδεσής του με τις αναπτυξιακές ανάγκες των επιχειρήσεων των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, της καταχώρισης και προβολής στις επιχειρήσεις αυτές διαφήμισης από τον δημόσιο τομέα και τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης όπως ορίζονται στις περ. α' και β' της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α' 143) και της ένταξής τους σε προγράμματα κρατικής ενίσχυσης».

Το νομοσχέδιο για τον Τύπο εισάγεται προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής (Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης) την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.