ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Με το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζουμε 1,5 μισθό

Γεωργιάδης: Με το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζουμε 1,5 μισθό

Στο καλάθι του νοικοκυριού, στους ελέγχους για την αισχροκέρδεια και στον αναπτυξιακό νόμο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο Open.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι αν κάποιος αγοράζει τα προϊόντα του καλαθιού σε ετήσια βάση κερδίζει 1,5 μισθό, ενώ τόνισε ότι το 80% των προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται στο καλάθι του νοικοκυριού είναι επώνυμα. «Το καλάθι λειτουργεί γιατί οι καταναλωτές το προτιμούν. Αναγκάζουν τις αλυσίδες να μην κάνουν αυξήσεις», τόνισε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στους ελέγχους επισήμανε ότι «δεν έχουν γίνει στην ιστορία της μεταπολίτευσης περισσότεροι έλεγχοι για αισχροκέρδεια. Δεν έχουν δοθεί περισσότερα πρόστιμα. Έχουν σχεδόν εισπραχθεί 7 εκατ. από πρόστιμα. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχαν εισπραχθεί... μηδέν».

Αναφορικά με τα εορταστικά καλάθια, ένα εκ των οποίων θα περιλαμβάνει παιχνίδια, ο κ. Γεωργιάδης θα κάνει ανακοινώσεις σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι και τόνισε ότι «Όπως φροντίσαμε τα νοικοκυριά, έτσι θα φροντίσουμε τους μικρούς μας φίλους μέχρι τις εορτές».

«Το καλάθι έχει εξαιρετικά θετική επίπτωση στην τσέπη του καταναλωτή», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επικείμενες ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας το γ' τρίμηνο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Ένα από τα στοιχεία που θα δείτε σήμερα είναι ρεκόρ εξαγωγών πάνω από 47,5 δισ. ευρώ».