ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022

Γιάννης Οικονόμου: Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.
Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφέρθηκε στα επεισόδια με τους Ρομά και τόνισε ότι η υπόθεση με τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό είναι στη Δικαιοσύνη. 

Την ώρα που Ρομά βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου ο αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. απολογείται για τον πυροβολισμό του 16χρονου που νοσηλεύεται με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, τονίζει ότι: «δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022».

Πιο συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Οικονόμου, η κυβέρνηση είναι σε συνεχή επικοινωνία με την κοινότητα των Ρομά και ανέφερε πως «η Πολιτεία έχει τις ίδιες απαιτήσεις από όλους τους πολίτες, να σέβονται τους νόμους και τους κανόνες της. Όπως η κυβέρνηση δεν καλύπτει και δεν συγκαλύπτει τις ευθύνες και τις συμπεριφορές κανενός που εκφεύγει από το πλαίσιο του νόμου, το ίδιο ισχύει για όλες τις κατηγορίες. Αυτό το σκηνικό βίας και ανομίας στα όργανα της τάξης είναι απαράδεκτο και δεν θα γίνει ανεκτό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έστειλε ακόμη το μήνυμα ότι βίαιες διαμαρτυρίες δεν θα γίνουν σε καμία περίπτωση ανεκτές και πρόσθεσε ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της και θα αποδόσει τις δέουσες ευθύνες. «Με αφορμή το τελευταίο τραγικό περιστατικό θέλω να συστήσω ψυχραιμία σε όλους και να πω ότι η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί κανενός είδους βίαιη διαμαρτυρία. Η υπόθεση είναι στα χέρια της δικαιοσύνης». Μάλιστα, επανέλαβε: «Δεν υπάρχουν άβατα στην Ελλάδα του 2022. Υπάρχουν περιοχές με αυξημένη εγκληματικότητα, δεν υπάρχουν άβατα για τον νόμο, το κράτος, την ελληνική αστυνομία. Η κυβέρνηση δεν ανέχεται οι νόμοι των συμμοριών να είναι πάνω από τους νόμους του κράτους. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται με τρόπο και σχέδιο που να λύνουν προβλήματα και να μη δημιουργούν αδιέξοδα».

Σχετικές ειδήσεις

Πυροβολισμός 16χρονου Ρομά: «Αστακός» τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

Συνελήφθη ο Ρομά που πυροβόλησε και σκότωσε ομόφυλό του σε καταυλισμό

Πυροβολισμός 16χρονου: Η κατάθεση του υπαλλήλου και η μοιραία απόδειξη