ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: 150.000 ευρώ στην κούνια - Η κατάθεση για το Qatar Gate

Εύα Καϊλή: 150.000 ευρώ στην κούνια - Η κατάθεση για το Qatar Gate
Η Εύα Καϊλή δηλώνει απορημένη για το Qatar Gate
Intime News

Την ώρα που η Εύα Καϊλή δηλώνει ξαφνιασμένη για το Qatar Gate, οι Αρχές του Βελγίου βρήκαν 150.000 ευρώ επιμελώς κρυμμένα στην κούνια του μωρού της. 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Qatar Gate με την Εύα Καϊλή να δηλώνει ξαφνιασμένη από τις αποκαλύψεις για τα χρήματα που φέρεται να έλαβε και να «αδειάζει» τον σύντροφό της, τη στιγμή που οι ελληνικές Αρχές έχουν διατάξει τη δέσμευση των περιουσιακών της στοιχείων, των λογαριασμών της καθώς και συγγενικών της προσώπων.

Μάλιστα, η εφημερίδα "Le Soir" αποκάλυψε με δημοσιεύματά της τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των εμπεκομένων στο σκάνδαλο, μεταξύ αυτών και στο σπίτι της Εύας Καϊλή.

Η επιχείρηση στο σπίτι της Εύας Καϊλή

Αρχικά κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο του συζύγου της Εύας Καϊλή με όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση να τον ακολουθούν από την ώρα που έφυγε από το γκαράζ του σπιτιού μέχρι την ώρα που τον συνέλαβαν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας "Le Soir", «ειδική μονάδα της αστυνομίας περίμενε υπονομετικά έξω από το σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή, Εύας Καϊλή, για τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τον σύζυγό της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς λόγω της ασυλίας της κυρίας Καϊλή δεν μπορούσε να γίνει επιδρομή στο σπίτι.

Ακόμη, τον φάκελο που αφορούσε την εμπλοκή της πρώην αντιπροέδρου, χειρίζονταν μετρημένοι στα δάχτυλα ερευνητές, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης δεν καταγράφηκαν στην εθνική βάση δεδομένων της βελγικής αστυνομίας «προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές».

Τι βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή

Στο σπίτι της Εύας Καϊλή βρέθηκαν τσάντες και σακίδια με μετρητά. «Αυτά τα ευρήματα τα εντοπίζουμε συνήθως σε έρευνες σπιτιών διακινητών ναρκωτικών» λέει μια πηγή στη Le Soir.

«Τα μετρητά είναι σε χαρτονομίσματα των 20 και 50 ευρώ. Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει στο ακριβές ύψος του ποσού καθώς τα χρήματα εστάλησαν για ανάλυση στα εργαστήρια. Αλλά από συγκλίνουσες πηγές προκύπτει με συντηρητικές εκτιμήσεις ότι βρέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ στις βαλίτσες του πατέρα της Εύας Καϊλή και 150.000 ευρώ μετρητά στο σπίτι της Ελληνίδας ευρωβουλευτή» προστίθεται στο δημοσίευμα.

Η Le Soir επισημαίνει, επίσης, ότι «το διαμέρισμα της Εύας Καϊλή ήταν επιπλωμένο με δώρα που είχαν την υπογραφή της χώρας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο διαφθοράς: μετάλλια και άλλα πολύτιμα αντικείμενα απ΄ το Κατάρ. Τόσα στοιχεία για τα οποία το ζευγάρι Καϊλή-Τζόρτζι και ο πατέρας της Ελληνίδας ευρωβουλευτή έπρεπε να δώσουν εξηγήσεις το Σαββατοκύριακο». Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ότι τα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο σπίτι της, ήταν επιμελώς κρυμμένα κάτω από την κούνια του μωρού της.

«Αδειάζει» τον σύντροφό της η Εύα Καϊλή για το Qatar Gate

Η Εύα Καϊλή που κατηγορείται ότι συμμετέχει σε εγκληματική οργάνωση, για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλώνει στις Αρχές του Βελγίου, όπου κρατείται από την Παρασκευή, ξαφνιασμένη για όσα της καταλογίζουν. Μάλιστα, φέρεται να υποστηρίζει ότι έχει «πέσει από τα σύννεφα».

Πιο συγκεκριμένα, την υπεράσπιση της Εύας Καϊλή έχει αναλάβει ο δικηγόρος Αντρέι Ριζόπουλο, σύμφωνα με το Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Πρόκειται για ένα Βέλγο δικηγόρο, ο οποίος θεωρείται από τους κορυφαίους ποινικολόγους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε στις Αρχές του Βελγίου, όπου κρατείται, πως ήξερε πως ο σύντροφός της και ο Αντόνιο Παντζέρι διατηρούσαν δεσμούς με το Κατάρ και του είχε επιστήσει την προσοχή. Η Εύα Καϊλή φέρεται ακόμη να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για το τι ακριβώς έκανε ο ίδιος και φέρεται να δήλωσε ακόμη ότι δεν παρακολουθούσε τα αρχεία του και τους ηλεκτρονικούς του υπολογιστές.

Μάλιστα, η Εύα Καϊλή, σύμφωνα πάντα με το Star, φέρεται να έκανε αίτημα για να βγει από τη φυλακή και να φορά «βραχιολάκι», κάτι που απέρριψαν οι Αρχές του Βελγίου. Στο μεταξύ, η κόρη της πέρασε τις πρώτες ώρες με τη γυναίκα του πατέρα της και τώρα είναι με τον πατέρα της στο διαμέρισμα που έμενε η Εύα Καϊλή στις Βρυξέλλες. Ακόμη, η Εύα Καϊλή φέρεται να υποστήριξε πως το σπίτι της στις Βρυξέλλες το είχε αγοράσει με δάνειο και πως έμενε σε αυτό με τον σύζυγό της και το παιδί του.

Σχετικές ειδήσεις

Αδελφή Εύας Καϊλή: Αδυνατώ να πιστέψω ότι είναι πραγματικότητα

Εύα Καϊλή: Ποιος είναι ο πατέρας της - Έρευνα στο Πόθεν Έσχες του

Εύα Καϊλή: Βίντεο από το γραφείο της στις Βρυξέλλες που σφραγίστηκε