ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εύα Καϊλή: Τα ίχνη του χρήματος ακολουθούν οι Αρχές για το Qatar Gate

Εύα Καϊλή: Τα ίχνη του χρήματος ακολουθούν οι Αρχές για το Qatar Gate

H Εύα Καϊλή πήρε αναβολή για να απολογηθεί - Μέχρι πότε θα μείνει στις βελγικές φυλακές; Πότε θα αποφασιστεί οριστικά αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη; Τι είπε ο δικηγόρος της στην Ελλάδα, στον τηλεοπτικό σταθμό Star

Επιμένει στην αθωότητά της, τονίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το σκάνδαλο του Qatar Gate η Εύα Καϊλή, η οποία, μέσω του δικηγόρου της στις Βρυξέλλες, έλαβε αναβολή για να απολογηθεί στις 22 Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της στην Ελλάδα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποκάλυψε τον λόγο για τον οποίο η Εύα Καϊλή ζήτησε την αναβολή της απολογίας της στον ανακριτή. Χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος ανέφερε, μιλώντας στο Star, ότι: «ο λόγος που ζητήσαμε αναβολή ήταν ότι η κ. Καϊλή και οι συνήγοροί της, είχαν επίγνωση απεργιακής κινητοποίησης των σωφρονιστικών υπαλλήλων και δε θα γινόταν η μεταγωγή της. Ξαφνικά, μια – δυο ώρες πριν την έναρξη της διαδικασίας, της είπαν να τη μεταφέρουν στο δικαστήριο. Εμείς δεν το επιτρέψαμε, καθώς δεν υπήρξε νομική προετοιμασία».

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή πήρε αναβολή και θα παραμείνει στις βελγικές φυλακές μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου. Από εκεί και πέρα θα αποφασιστεί οριστικά αν θα συνεχιστεί η προφυλάκισή της μέχρι τη δίκη.

Υπάρχει ενδεχόμενο προφυλάκισης της Καϊλή;

O Μιχάλης Δημητρόπουλος αναφέρθηκε και στην προφυλάκιση του συντρόφου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και το ενδεχόμενο της προφυλάκισης.

«Ποτέ δεν μπορώ να εγγυηθώ το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον σε μια τόσο σοβαρή υπόθεση. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Από εκεί και πέρα, το ότι προφυλακίστηκε προσωρινά ο σύντροφός της, εμένα δεν μου προκαλεί καμία ανησυχία, καθώς έχουμε γνώση της δικογραφίας», πρόσθεσε.

Τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της

Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή στην Ελλάδα αναφέρθηκε και στα τεράστια χρηματικά ποσά που βρέθηκαν σε σακούλες, βαλίτσες και και κουτιά στο διαμέρισμά της και φέρεται να «αγγίζουν» το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με τις βελγικές αρχές.

Όπως είπε, η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε ότι αυτά τα χρήματα βρισκόταν στο σπίτι της, όμως τόνισε ότι «δεν είναι χρήματα που αποκτήθηκαν με νόμιμες διαδικασίες».

«Στοιχεία σε βάρος της κυρίας Καϊλή δεν υπάρχουν, πέραν του γεγονότος ότι βρέθηκαν αυτά τα χρήματα στην κοινή συζυγική εστία. Γίνεται κανιβαλισμός από αυτούς που δε γνωρίζουν τη διαδικασία», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος και υπογράμμισε:

«Υπήρχε πολύμηνη παρακολούθηση από τις αρχές της Ιταλίας και άλλων χωρών. Ο βασικός κατηγορούμενος είναι Ιταλός, παρακολουθούσαν το σπίτι του», σχολίασε.

Αναφερόμενος στη βαλίτσα με τα χρήματα που μετέφερε ο πατέρας της, ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε ότι υπήρχαν συγκεκριμένες εξηγήσεις, τις οποίες έδωσε ο κ. Καϊλής και γι΄ αυτό αφέθηκε ελεύθερος.

«Σε κάθε περίπτωση αυτά τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι δεν έχουν νόμιμη προέλευση. Πρέπει να δούμε από πού προέρχονται. Το σίγουρο είναι ότι δεν έχει σχέση με αυτά τα χρήματα η κ. Καϊλή, δεν ήξερε ότι είναι στο διαμέρισμα», υπογράμμισε ο δικηγόρος, ξεκαθαρίζοντας ότι θα δοθούν απαντήσεις για όλα στο δικαστήριο.

Ο δικηγόρος αποκαλύπτει συνομιλία του με την Εύα Καϊλή

Η συνομιλία που είχε η κατηγορούμενη με τον δικηγόρο της, μεταφέρθηκε μέσω του εντολέα της στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Όπως είπε, η κυρία Καϊλή θέλει να ξεκαθαριστεί ότι όσα συνέβησαν στο Κατάρ ήταν όλα σε γνώση των Ευρωπαΐων:

«Αυτό που θέλει να ακούγεται είναι ότι οι δηλώσεις της, οι ομιλίες της και οι συναντήσεις της στο Κατάρ ήταν εγκεκριμένες από το γραφείο της κ. Μέτσολα. Όλα ήταν εις γνώσιν τους», συνέχισε.

Ακόμα, θέλησε να απαντήσει στις φήμες που την ήθελαν να κινείται προς τη Νέα Δημοκρατίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν έκανε συμφωνία να μεταπηδήσει σε αυτό τον χώρο, παρόλο που οι σχέσεις της με τον κ. Ανδρουλάκη ήταν τεταμένες».

Ακολουθώντας τα ίχνη του χρήματος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή

Στη διαδρομή του χρήματος και συγκεκριμένα του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ που κατέσχεσαν οι Αρχές στο Βέλγιο στρέφονται οι έρευνες για να εντοπιστεί ποιοι κρύβονται πίσω από το σκάνδαλο του Qatar Gate.

Την ίδια ώρα, ο ανακριτής του Βελγίου αποφάσισε την προφυλάκιση του συζύγου της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του πρώην ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι. Παράλληλα, για τον Νικολό Ταλαμανγκα αποφάσισε να παραμείνει υπό κράτηση αλλά με τους όρους του ηλεκτρονικού βραχιολιού.

Και οι τέσσερις συλληφθέντες, είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικος χρήματος και διαφθορά.

Στο μεταξύ, οι βελγικές αρχές εστιάζουν πλέον τις έρευνές τους στη διαδρομή του χρήματος προκειμένου να εντοπίσουν τον τόπο και την ημερομηνία εκτύπωσης των χρημάτων καθώς επίσης και το πότε, πού και από ποιόν έγινε η ανάληψη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα χαρτονομίσματα φέρουν πάνω το γράμμα "Ζ" που σημαίνει ότι εκτυπώθηκαν στο Βέλγιο ενώ βάση του συριακού αριθμού που διαθέτουν φαίνεται πως τυπώθηκαν πρόσφατα. Παράλληλα, τα δακτυλικά αποτυπώματα πάνω στα χαρτονομίσματα πιθανότατα θα δώσουν απαντήσεις στις αρχές ενώ μια ειδική φόρμα που συμπληρώνεται σε περίπτωση ανάληψης μεγάλων χρηματικών ποσών εικάζεται ότι θα οδηγήσει τις αρχές στο πρόσωπο που προχώρησε στην ανάληψη των χρημάτων.

Σχετικές ειδήσεις