ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Παραιτούμαι της ασυλίας - Δεν έχω σχέση με κανένα σκάνδαλο

Μαρία Σπυράκη
Η ίδια υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με κανενός είδους σκάνδαλο
Intime

Η Μαρία Σπυράκη, τόνισε ότι η υπόθεση αφορά επίδομα το οποίο και λάμβανε συνεργάτης της και όχι κάποιο σκάνδαλο όπως του Qatargate

Από την ευρωβουλευτική της ασυλία παραιτείται η Μαρία Σπυράκη, ζητώντας μάλιστα να διεξαχθεί άμεσος έλεγχος ώστε να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση για την οποία ερευνά ο Βέλγος εισαγγελέας.

Μιλώντας το απόγευμα της Πέμπτης στον ANT1 η Μαρία Σπυράκη, τόνισε ότι η υπόθεση αφορά επίδομα το οποίο και λάμβανε συνεργάτης της, χωρίς να έχει το απαιτούμενο διάστημα παραμονής στην έδρα του ευρωκοινοβουλίου. Η ίδια υπογράμμισε ότι η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate, που έχει συνταράξει τις Βρυξέλλες.

«Πρώην συνεργάτης έχει λάβει ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο. Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά η ευρωβουλευτής.

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε, στη συνέχεια η Μαρία Σπυράκη.

Τέλος η ίδια υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία ανάμιξη με κανενός είδους σκάνδαλο, κάνοντας λόγο για σύμπτωση να ζητηθεί από τον εισαγγελέα, η άρση ασυλίας της ,την ίδια στιγμή που τρέχει στην επικαιρότητα το σκάνδαλο του Qatargate, στο οποίο έχει βρεθεί εμπλεκόμενη η Εύα Καϊλή.