ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η θετική ατζέντα ως αντίβαρο στη δεξιά «στροφή» της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Η θετική ατζέντα ως αντίβαρο στη δεξιά «στροφή» της ΝΔ

Αυτό που περιμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα, είναι εθνικιστικές «κορώνες» και ψευτοτσαμπουκάδες στα εθνικά θέματα.

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ετοιμάζονται να «στρίψουν» αρκετά πιο δεξιά το «τιμόνι» της Νέας Δημοκρατίας, για να περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται τις διαρροές που έχει το κυβερνών κόμμα προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν καταλήξει στην Κουμουνδούρου.

Αν και αυτό θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με μεγαλύτερη άνεση στον πολυπόθητο -γι αυτούς- μεσαίο χώρο, οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα αντιλαμβάνονται ότι η επιχείρηση συσπείρωσης της Δεξιάς, περιλαμβάνει και επιθέσεις με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, εναντίον τους.

Επομένως, αυτό που περιμένουν από την πλευρά του πρωθυπουργού το επόμενο διάστημα, είναι εθνικιστικές «κορώνες» και ψευτοτσαμπουκάδες στα εθνικά θέματα, αντιαριστερή και αντικομμουνιστική ρητορική βγαλμένη από τα εγχειρίδια του μετεμφυλιακού κράτους και άλλες τέτοιες κινήσεις, που ως στόχο θα έχουν το να πολώσουν το προεκλογικό κλίμα.

Άλλωστε, στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν περάσει απαρατήρητες οι συχνές επισκέψεις που πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βόρεια Ελλάδα – εκεί, δηλαδή, που θεωρούν ότι υπάρχει η μεγάλη «αιμορραγία» για τη Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της στάσης της στο «Μακεδονικό», που άλλαξε άρδην από την ώρα που βρέθηκε στην εξουσία.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λένε πως δεν σκοπεύουν να ακολουθήσουν το κυβερνών κόμμα σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση. Θα συνεχίσουν να χτυπούν το Μέγαρο Μαξίμου σε συγκεκριμένα σημεία και πιο συγκεκριμένα, στην ακρίβεια, στις παρακολουθήσεις και στις υποθέσεις που χαρακτηρίζουν «σκάνδαλα».

Παράλληλα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει και μια εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τις προγραμματικές του θέσεις, σε μια σειρά από κομβικά θέματα, όπως είναι ο πληθωρισμός, η έκρηξη των τιμών της ενέργειας, τα εργασιακά, αλλά και η αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

Με λίγα λόγια, σκοπεύουν να απαντήσουν με θετική ατζέντα στη δεξιά στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, σημειώνουν ότι αυτό φοβάται στην πραγματικότητα η κυβέρνηση. Τη σύγκριση των πολιτικών προγραμμάτων, τη σύγκριση των πεπραγμένων των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς τον «παραμορφωτικό φακό» μερίδας Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία και θεωρούν ότι είναι στρατευμένα στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.